3 tips om hoge kosten voor 08-nummers te voorkomen

Kort geleden las ik op de website van een van mijn leveranciers dat het bedrijf gratis te bereiken is via een 085-nummer. Wij hebben dit natuurlijk uitgezocht en het nummer bleek toch geld te kosten.

Eenvoudig gezegd zijn 0800-nummers de enige gratis nummers in Nederland. Alle andere nummers zijn betaalt. Tarieven kunnen oplopen tot 1,30 per minuut of hoger vanaf een mobiele telefoon.

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij niet te veel gaat betalen, daarom vandaag 3 tips:

Tip 1: Bel nooit naar nummers die beginnen met 08 of 09. Wanneer je dat toch wil doen, bel dan naar 0800-nummers. Let vooral op met 087- en 084- nummers, de kosten hiervan kunnen (zonder tariefmelding) behoorlijk oplopen.

Tip 2: Vanaf een vaste telefoon betaal je meestal minder. Bel daarom zoveel mogelijk vanaf vaste telefoonlijnen. Dit kan heel veel schelen, zeker wanneer je belt naar service nummers.

Tip 3: Neem zoveel mogelijk contact op via email en vaste nummers. Dit scheelt altijd veel geld!

Laat ons weten wat jij eraan doet om nog meer geld te besparen.
Jij kunt jouw gedachten hieronder in het commentaarveld delen.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw sociale netwerk, dat kan door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op 3 tips om hoge kosten voor 08-nummers te voorkomen

  1. Yvonne schreef:

    Ik bel zoveel mogelijk met SKYPE. Ook naar vaste nummers, kost heel weinig, ook over de hele wereld. Ik geef mijn mob.nr., als ik wordt gebeld door fam. of bekenden bel ik meteen terug via SKYPE. Ik heb gehoord dat er nog andere “bijna gratis” aanbieders zijn via Internet, maar die ken ik “nog” niet, die zoek ik nog wel op.
    Yvonne

  2. Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *