Ikea klantenservice

Op zoek naar een 0900-nummer voor de Ikea klantenservice?

Wij hebben er een voor je!

Alternatief voor Ikea – 0900 235 45 32 (€ 0.55 per gesprek + gebruikelijke belkosten)

Het normale vaste nummer is 050 3168772 en werkt alleen wanneer je belt vanaf een buitenlandse telefoonaansluiting. Weten hoe je belt vanuit het buitenland, ook als je in Nederland bent? Bekijk http://vraagalex.nl/webinar.

Bel GRATIS met het 0900-alternatief van Ikea.

Het nummer is 0800 4532649.

Mocht dat nummer niet (of niet meer) werken, volg dan de volgende stappen:

1: Download het GRATIS bespaardocument, waarin onder andere staat hoe jij gratis kunt bellen naar vaste telefoonnummers over heel de wereld. Dat kan via http://vraagalex.nl/bespaarnu.

2: Bel IKEA in België via 00 32 2 719 19 22 .

Ikea Vestigingen

Ikea Heerlen: 045 5750209
Ikea Utrecht: 030 2876100

Van de overige vestigingen heb ik helaas geen nummer:

IKEA Amersfoort
IKEA Amsterdam
IKEA Barendrecht (Rotterdam)
IKEA Breda
IKEA Delft
IKEA Duiven
IKEA Eindhoven
IKEA Groningen
IKEA Haarlem
IKEA Hengelo

Over Ikea

Ikea klantenserviceIKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het richt zich op het aanbieden van betaalbare meubelen en woonartikelen, die deels zelf in elkaar gezet moeten worden.

Het concept bestaat uit het aanbieden van kwaliteitsartikelen tegen een lage prijs. Er worden eisen gesteld aan het productieproces. IKEA eist bijvoorbeeld van zijn leveranciers dat er bij de productie geen gebruik van kinderarbeid wordt gemaakt. Maar IKEA stelt met al zijn leveranciers ook plannen op om op gebied van andere sociale aspecten en aangaande de milieubelasting stapsgewijs tot verbetering te komen.

Er zijn 301 IKEA-vestigingen in 37 landen (juli 2009). 267 vestigingen in 25 landen zijn in het bezit van IKEA zelf, de rest bestaat uit franchises.

Juridisch staan bij het wereldwijde IKEA twee Nederlandse besloten vennootschappen en een Nederlandse stichting centraal. Inter IKEA Systems B.V. uit Delft is de eigenaar van het IKEA-concept en het handelsmerk, INGKA Holding B.V. uit Leiden daarentegen bezit alle 267 eigen vestigingen.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 1943 opgericht door de Zweed Ingvar Kamprad. Deze was op dat moment 17 jaar oud, en had al wat geld gespaard door kleinschalige verkoop van producten aan boeren in de buurt. Hij begon een bedrijfje met geld dat hij als eindexamencadeau kreeg van zijn vader. Als naam koos hij IKEA, een samenstelling van zijn initialen (I.K.) en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.

Aanvankelijk verkocht Kamprad allerlei goederen tegen een lage prijs. Het bedrijf groeide, en in 1947 begon IKEA meubels te verkopen, die in de buurt van Agunnaryd werden gemaakt. In 1951 schakelde het bedrijf geheel op meubelverkoop over. Ook verscheen toen de eerste IKEA catalogus. In 1953 werd de eerste toonzaal geopend in de plaats Älmhult in het zuiden van Zweden, en een paar jaar later werd besloten om de klanten zelf hun meubels in elkaar te laten zetten. De grootste IKEA-winkel staat sinds 1965 in Stockholm. In 1973 werd in Zürich de eerste IKEA-vestiging buiten Scandinavië geopend.

Oprichter Kamprad staat niet meer aan het hoofd van IKEA maar heeft een raadgevende functie binnen de Stichting INGKA Foundation.

Nederland

Op 30 november 1978 ging in Sliedrecht het eerste IKEA-woonwarenhuis van Nederland open.
In 1982 werd in Amsterdam aan de Stadhouderskade een zogenaamde cataloguswinkel geopend. men kon er alleen kleine artikelen kopen, grotere artikelen konden worden opgehaald aan de andere kant van de stad. Daarna volgde een nieuwe ‘echte’ vestiging in Duiven. Op de dag van de opening stonden al om vijf uur honderden mensen te wachten voor de deur. In 1985 kon IKEA van de binnenstad van Amsterdam verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein Bullewijk in Amsterdam Zuidoost. In 1992 gingen de deuren van de vestigingen van Delft en van Son open. Deze laatste wordt echter de winkel van Eindhoven genoemd. Na 1994 werd gekozen voor een snelle expansie en groei van het marktaandeel: Heerlen (1994), Utrecht (1996) en Groningen (1997, nadat daar al eerder ook een cataloguswinkel had gestaan).

Na de eeuwwisseling werd IKEA Barendrecht (2001) geopend. In datzelfde jaar werd in Oosterhout een groot distributiecentrum van IKEA geopend, dat samen met het centrum in Genk alle IKEA-vestigingen in Nederland en België bevoorraadt.

In 2002 volgde Hengelo, terwijl de vestiging in Amsterdam een verbouwing onderging. In 2003 kwam vestiging Breda erbij en werd ook de vestiging in Utrecht verbouwd. In februari 2005 werd een vestiging in Haarlem geopend. In Groningen was na Sliedrecht tot nu toe de kleinste IKEA gevestigd. In de zomer van 2005 opende IKEA hier een nieuwe winkel, de op een na grootste van het land. IKEA Groningen kent een wereldwijd uniek winkelconcept binnen het bedrijf, de Better Living Store. Klanten kunnen hier op 5 meter brede paden zelf hun eigen weg tussen de verschillende afdelingen bepalen of zich aan speciaal ontworpen wegwijzers oriënteren. Veel van de destijds aangebrachte doorsteken zijn overigens inmiddels afgesloten. Daarnaast kent deze vestiging ook niet de klassieke indeling waarbij je boven de meubelafdelingen hebt en beneden op de begane grond de afdelingen met kleine spullen die je in je karretje kan doen. Naast de winkel bevindt zich onder de Groningse vestiging het landelijke klantenservicecentrum, Customer Contact Center Nederland, met de telefonische informatielijn, de landelijke klachtenafhandeling, IKEA zakelijk en nog enkele andere ondersteunende serviceafdelingen. In totaal zijn bij deze afdeling van IKEA Nederland 200 personen werkzaam.

Tussen 2006 en 2008 werd het Delftse filiaal omgebouwd tot een ‘concept center’, hier worden tegenwoordig franchisenemers opgeleid.
Op 30 juni 2006 sloot IKEA de vestiging in Sliedrecht. De vestiging was, met 14.600 m², te klein geworden om het volledige winkelconcept uit te kunnen dragen. Op 23 augustus 2006 werd de nieuwe vestiging in Amersfoort geopend met het grootste IKEA-restaurant van Nederland. De bouw van een vestiging in Leiderdorp had reeds in 2007 moeten beginnen maar is uitgesteld tot omstreeks 2010. In Zwolle zou in 2009 worden begonnen met bouwen, maar ook die bouw is voorlopig uitgesteld.

België

In 1984 opende IKEA zijn eerste vestigingen in België in Zaventem en Ternat. Daarna volgden Hognoul (1985, bij Luik), Wilrijk (1985, bij Antwerpen), Arlon-Sterpenich (2005), Anderlecht (Brussel) (2005) en Gent (2008).[4] De vestiging van Zaventem verhuisde in 2002 naar een nieuw gebouw op het industrieterrein, op enkele honderden meters van de vorige vestiging. In deze vestiging vindt men ook het Service Office en Customer Care Centre van IKEA BE. De opening van Ikea Gent viel samen met de sluiting van de vestiging in Ternat. in 2011 breidde de vesting van Hognoul uit en werd de gele voorgevel met de ingang gesloopt (behalve het grote, glazen raam van de voorgevel). de gele voorgevel werd vernieuwd. In Genk heeft IKEA een groot distributiecentrum.

Concept

In elke winkel van het concern staat, vaak bij zowel de personeels- en de klanteningang, het concept groot op een muur geschreven: ‘Het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen van een goede vormgeving, tegen zulke lage prijzen dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen’.
Een onderdeel van het IKEA-concept is mechanische verkoop, dat inhoudt dat er meestal geen verkoper nodig is om een klant aan zijn gewenste artikel te helpen. Op het prijskaartje dat aan het artikel hangt, kan een klant zien waar hij het artikel kan pakken, zij het een bepaalde afdeling, het zelfbedieningsmagazijn voor de kassa’s of dat een klant naar een verkoopbalie toe moet en dat het artikel na afrekenen voor de klant wordt klaargezet bij een afhaalbalie of extern magazijn (talon). Het is dus ongebruikelijk dat een verkoper een klant benadert.

Vestigingen

Het eerste filiaal van IKEA werd in 1958 in de Zweedse plaats Älmhult geopend. De eerste showroom was toen al vijf jaar op diezelfde locatie open. Al gauw opende IKEA in Noorwegen (1963) en Denemarken (1969). In 1973 werd in Zürich de eerste niet-Scandinavische vestiging geopend. Duitsland en Japan volgden een jaar later. Daarna deed IKEA in een rap tempo zijn intrede in Hongkong, Australië, Canada, Oostenrijk, Singapore en Nederland.
Tegenwoordig zitten de meeste filialen van IKEA in Duitsland (44 winkels), gevolgd door de Verenigde Staten met 35 winkels. Anno oktober 2009 heeft IKEA 303 winkels verspreid over 37 landen.[5]
De vestiging in Delft is het internationale opleidingscentrum voor franchisenemers. Deze vestiging is eigendom van Inter IKEA Systems B.V. en niet van IKEA Nederland BV. Daarom verschilt deze op een aantal punten van de andere Nederlandse vestigingen. De vestiging in Delft is tussen 2006 en 2008 vergroot en verbouwd. Het pand heet nu het ‘IKEA Concept Center’ en de winkel heeft de naam ‘The IKEA Store’, voluit ‘The IKEA Store in the IKEA Concept Center’ (voorheen Pilot Store). Het opleidingscentrum heet ‘The College’, voluit ‘The College in the IKEA Concept Center’.

Ikea Klantenservice

Ikea heeft haar succes mede te danken aan de top service van de Ikea klantenservice. Bij Ikea kun je namelijk tot 90 dagen na aankoop je product terugbrengen of ruilen, met een familykaart kan dit zelfs levenslang!

Daarnaast helpt Ikea Klantenservice ook wanneer je bijvoorbeeld een schroefje mist of gewoon wat hulp nodig hebt. Ikea medewerkers staan altijd voor je klaar.

Meer informatie over de Ikea klantenservice? Kijk op Ikea.nl.

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Binnenkomende zoekopdrachten:

Dit bericht is geplaatst in Alternatief voor 0900 nummers met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Goed (werkend) alternatief! Foutief telefoon nummer doorgeven

5 Reacties op Ikea klantenservice

 1. Leo schreef:

  Ikea gebeld op het alternatieve (800) nummer. De aankondiging bestond uit een terugroepaktie van een drinkbeker en het contact werd verbroken.

 2. Michel Merx schreef:

  Idd, deze klopt niet.
  En ik meent me ooit het nummer te hebben gegeven voor filiaal Barendrecht?!

 3. Bennie Boeckx schreef:

  wil Ikea Eindhoven bereiken vanuit belgie

 4. piet schreef:

  IK stoor mij er mateloos aan dat ik hier terecht kom als ik contact met IKEA zoek. Bovendien schiet je met de getoonde telefoonnummers NIETS op. Die kloppen namelijk niet

 5. Add Comment Register  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>