IND nummer

Duur IND nummer:

0900-nummer 0900 1234561

Normaal IND nummer:

Normaal IND nummer: 020 889 3045

IND

IND nummerDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is het onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat zorg draagt voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden.

De redenen waarom iemand Nederlander wil worden of in Nederland wil verblijven zijn divers:

 • personen die – legaal – al zo lang in Nederland wonen dat zij zich Nederlander voelen en zich daarom willen laten naturaliseren
 • vluchtelingen die zich niet veilig voelen in eigen land en politiek asiel wensen aan te vragen
 • personen die tijdelijk in Nederland willen werken en wonen (bijvoorbeeld au pairs)
 • personen die een relatie hebben met iemand die in Nederland woont

Het vreemdelingenbeleid wordt vastgesteld door de regering en het parlement. Verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de IND is de Minister voor Immigratie en Asiel.

Iedereen die voor langere tijd naar Nederland wil komen, dat wil zeggen langer dan drie maanden, krijgt te maken met de IND. Men kan een verblijfsvergunning (VVR) aanvragen, maar ook een visum of een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV). Wanneer men langere tijd in Nederland heeft verbleven, kan men een aanvraag tot naturalisatie doen.

Inwoners van arme landen die voor drie maanden naar Nederland willen komen moeten ook een visum aanvragen voor een verblijf in Nederland. De IND (of als voorpost de ambassade/consulaat) mag een besluit nemen over een visumaanvraag voor het Schengen gebied. Uitgangspunt van de IND hierbij is dat, dat zij illegale immigratie wil voorkomen. Bij de motivatie van een afwijzing gelden de Europese regels, die terug te vinden zijn op de website van de Europese Unie.

De IND maakt deel uit van de Contra-terrorisme Infobox: een samenwerkingsverband dat onder de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst valt en dat tot doel heeft bij te dragen aan de bestrijding van terrorisme.

Waarom IND een 0900-nummer gebruikt is ons nog onduidelijk. Ook IND zelf geeft hier geen reactie op. Het lokale IND nummer is wel prima bereikbaar, ook vanuit Nederland.

Informatie over IND gevonden opĀ http://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratie-_en_Naturalisatiedienst

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Binnenkomende zoekopdrachten:

Dit bericht is geplaatst in Alternatief voor 0900 nummers met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Goed (werkend) alternatief! Foutief telefoon nummer doorgeven

3 Reacties op IND nummer

 1. Willem schreef:

  Wanneer je de ind belt op dit nummer krijg je ook te horen dat dit informatienummer 10 cent per minuut kost, net zoveel als het 0900 nummer.

  • Alexander schreef:

   Als je belt naar een normaal vast nummer (nummers beginnend met 01, 02, 03, 04, 05 of 07) kan het tarief niet afwijken.

   10 cent per minuut is dus een incorrecte melding.

   Alex

 2. Ewout van Dooijewaard schreef:

  kunt u mij aub een email sturen met een bijlage voor ‘aanvraag voor verblijf bij partner zonder mvv”?

 3. Add Comment Register  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>