Marktplaats

Het 0900-nummer om je advertentie omhoog te bellen op Marktplaats is: 0900-4111111

Helaas hebben we geen alternatief nummer hiervoor. Marktplaats geeft zelf aan telefonisch niet bereikbaar te zijn.

Heb je een tip om Marktplaats toch te bereiken? Laat het ons weten!

Wel het telefoonnummer van Marktplaats (geen klantenservice) is: 0527-292898
Of mailen via het contactformulier, te vinden op http://www.marktplaats.nl/i/help/contact/

Marktplaats klantenservice telefoonnummer

Marktplaats heeft (op het moment van publiceren van dit artikel) geen klantenservice telefoonnummer. Met vragen kun je enkel terecht via email. Het bedrijf achter marktplaats is wel bereikbaar via het bovenstaande telefoonnummer.

Over marktplaats

Definitie: Marktplaats

marktplaats klantenservice telefoonnummer Een marktplaats is een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Van oudsher gaat het om een fysieke plaats in een dorp of stad waar marktkooplieden hun waren uitstallen en verkopen aan het publiek, ook wel een marktplein of kortweg markt genoemd. De nieuwe, bredere betekenis is ontstaan door metaforisch gebruik.

Sinds heden bestaan marktplaatsen ook in uiteenlopende media. In kranten en tijdschriften en ook op het internet zijn marktplaatsen te vinden, bijvoorbeeld onder de namen Offerte aanvragen of (particuliere) Advertenties of iets wat daar op lijkt.

Virtuele marktplaats

Marktplaats.nl, Speurders.nl en 2dehands.nl zijn voorbeelden van bekende Nederlandse virtuele marktplaatsen. Een tendens is dat deze naast deze generieke virtuele marktplaatsen steeds meer gespecialiseerde marktplaatsen ontstaan, bijvoorbeeld voor kunst, auto’s of mode.
Naast de al genoemde virtuele marktplaatsen zijn ook websites als Autotrack, Autoscout24 en Fietskeus een online platform voor het kopen en verkopen van producten. Waar de eerste alleen advertenties van bedrijven toestaat, is het op Autoscout24 en Fietskeus voor zowel particulieren als bedrijven mogelijk om te adverteren.

Onderdeel van Ebay

Pierre Omidyar zette eBay in 1995 op vanuit een achterkamertje in San José (Silicon Valley). Hij wilde zien of hij kopers en verkopers op één internetplatform bij elkaar kon krijgen. Wat begon als een programmeerexperiment, is heden ten dage uitgegroeid tot ‘s werelds grootste handelsplaats. Met vestigingen in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, China, Australië en India is het business model van eBay zeer succesvol gebleken. Ondanks het barsten van de ‘internet bubble’, bleef eBays economische betekenis explosief groeien.

In 2001 werd het Franse iBazar overgenomen, vervolgens werd het internetbetaalsysteem PayPal overgenomen. De populaire veilingsite kocht PayPal in oktober 2002, nadat was gebleken dat zo’n 50% van de gebruikers van eBay PayPal al gebruikten (PayPal was daarmee populairder dan eBays eigen BillPoint). In november 2004 kocht eBay de Nederlandse veilingsite Marktplaats.nl voor een bedrag van 225 miljoen euro. De VoIP-dienst Skype werd in 2005 gekocht voor 2,6 miljard dollar, maar werd een jaar later afgewaardeerd. In 2009 werd 65% van Skype doorverkocht aan Silver Lake Partners [1]. In 2011 kwam Skype in handen van Microsoft [2]. De meest recente acquisitie van eBay is GSI Commerce (maart 2011).

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Binnenkomende zoekopdrachten:

Dit bericht is geplaatst in Alternatief voor 0900 nummers met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Goed (werkend) alternatief! Foutief telefoon nummer doorgeven