OV-Chipkaart protest: Weinig mensen, veel bereikt!

Vandaag zijn een groep van in totaal 4 mensen lang Utrecht Centraal en Driebergen Zeist gegaan om daar te protesteren tegen de OV-chipkaart. We hebben ongeveer 500 flyers uitgedeeld die mensen terug konden sturen naar een antwoordnummer van TLS om daarop aan te geven wat ze van de OV-chipkaart vinden.

Zaterdag 25 augustus gaat de 2e OV-chipkaart actie plaatsvinden. We zullen pas stoppen als de huidige problemen met de OV-chipkaart zijn opgelost!

Wil jij komende zaterdag mee actie voeren? Meld je dan op het Facebook event!

https://www.facebook.com/events/271252626316982/

httpv://www.youtube.com/watch?v=MkOGUvdbaiU

Foto van 3 van de 4 actievoerders bij het vorige OV-Chipkaart protest

OV-Chipkaart

Over Trans Link Systems

Trans Link Systems (TLS) is een Nederlands bedrijf. Het is in 2001 opgericht als een joint venture door de vijf grootste openbaarvervoerbedrijven: Connexxion, GVB, HTM, NS en RET. Deze bedrijven hebben samen TLS opgericht om één elektronisch betaalsysteem in het Nederlandse openbaar vervoer te realiseren: de OV-chipkaart. TLS treedt tevens op als clearinghouse tussen de verschillende deelnemende partijen en is mede verantwoordelijk voor het functioneren van het OV-chipkaartsysteem.

Connexxion is op 19 september 2008 uit TLS gestapt, omdat TLS om een nieuwe investering vroeg en Connexxion niet zowel deelnemer als afnemer wil zijn. De deelnemers zijn nu dus NS, GVB, RET en HTM.
In 2007 [1] werd de OV-chipkaart voor het eerst gehackt, toen was er nog sprake van dat de problemen nog wel opgelost zouden worden. Diverse journalisten hebben echter begin 2011 en sommigen zelfs maanden in 2010 rondgereisd met illegale en gekopieerde OV-chipkaarten. Er is een Windows-programma waarmee mensen hun OV-chipkaart kunnen “kraken” en vervolgens gratis kunnen reizen.

TLS heeft naar aanleiding van het kraken van de kaart diverse maatregelen genomen om misbruik tegen te gaan.

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op OV-Chipkaart protest: Weinig mensen, veel bereikt!

 1. Nieuw bericht: OV-Chipkaart protest: Weinig mensen, veel bereikt!: OV-Chipkaart protest: Weinig me… http://t.co/yl0H9fHm #durftevragen

 2. daniel schreef:

  Wat is het antwoordnummer van TLS, veel mensen krijgen brieven omdat hun product verloopt (na die vijf jaar), maar een antw.nr zou prettig zijn.
  Ik heb deze gevonden hopelijk de juiste:
  Klantenservice ov-chipkaart
  Antwoordnummer 8000
  3800 TL Amersfoort

 3. Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *