Piratebay2 – Het alternatief voor The Pirate Bay!

Sinds Napster heeft moeten stoppen met het aanbieden van (gratis illegale) muziek downloads zijn er steeds meer downloadsites en services begonnen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Kazaa, Mininova en natuurlijk The Pirate Bay. Helaas heeft Brein (de anti-copyright maffia) ervoor gekozen om juist deze site voor de rechter de dagen evenals de internetproviders. Via de website fucktimkuik.org kunnen we gelukkig nog wel gebruikmaken van schaduwsites waaronder Piratebay2.

Piratebay2

Helaas is Piratebay2 inmiddels offline gehaald omdat Brein bang blijft dat mensen illegaal gaan downloaden. Kleine tip aan brein, DAT DOEN WE TOCH WEL!

Brein zal het blijven proberen en zij zullen je op de hoogte blijven houden van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van downloaden en gratis muziek, films, software en meer!

Over ThePirateBay

De website werd begin 2004 opgericht door de Zweedse anti-auteursrechtenorganisatie Piratbyrån (Piraterijbureau). In oktober van datzelfde jaar splitste de website zich af van die organisatie en werd het zelfstandig. De (momenteel vierenzeventig) servers van de website staan in Stockholm, en werken met Linux en CentOS.

Op 31 mei 2006 werden enkele servers van Pirate Bay in beslag genomen na een inval van de Zweedse politie, vanwege een verdenking van schenden van auteursrechten. Circa 65 politiemensen vielen het gebouw binnen, en arresteerden daarbij drie medewerkers, Gottfrid Svartholm, Mikael Viborg en Fredrik Neij. Zij werden na verhoor en het afnemen van DNA weer vrijgelaten. Sommige bronnen meldden dat de Amerikaanse politiek druk had gezet op Zweden om wat tegen The Pirate Bay te doen. Ondanks de inbeslagname van de servers kwam de website op 3 juni alweer online, dit keer vanuit Nederland. Volgens een Zweedse krant was de reden dat The Pirate Bay later in 2006 toch weer terugkeerde naar Zweden dat het Ministerie van Justitie druk had gezet op de medewerkers.

In augustus 2009 waren er speculaties dat het Zweedse bedrijf zou worden overgenomen door Global Gaming Factory X AB.

Op 17 november 2009 kondigden de beheerders van The Pirate Bay aan dat ze hun tracker offline hadden gehaald omdat DHT ver genoeg ontwikkeld was. Het torrentverkeer zou volledig gedecentraliseerd kunnen werken. In navolging van het offline halen van de tracker is The Pirate Bay op 29 februari 2012 volledig overgegaan op het gebruik van magnet links als standaard. Hoewel van torrents met een klein aantal seeders, minder dan tien, nog wel .torrentbestanden bewaard worden is dit een nieuwe stap in de decentralisatie van het torrentverkeer. Als gevolg van het overgaan op magnet links daalde de benodigde bandbreedte voor The Pirate Bay met meer dan dertig procent.

Aangezien wij in Nederland ThePirateBay.com bij de meeste providers niet meer mogen gebruiken is Piratebay2 een perfect alternatief! Met Piratebay2 kun je net zo zoeken als bij ThePirateBay, alleen kun je er met Piratebay2 wel gewoon op zonder restricties!

Als jij Piratebay wilt blijven gebruiken, dan hoor ik dat graag van je en ik ben benieuwd waarom je het zo mist…

Deel jouw gedachten hieronder in het commentaarveld, zodat we van elkaar kunnen leren.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw sociale netwerk, dat kan door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Binnenkomende zoekopdrachten:

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.