Schiphol Reisbureau

Het 0900 nummer van Schiphol is: 0900-0141

Het alternatieve nummer is: 020-7940800

Over Schiphol

Reisbureau Schiphol.nl is het reisbureau van Amsterdam Airport Schiphol. Je kunt de ticketprijzen van elke gewenste bestemming en luchtvaartmaatschappij (ook low cost) vergelijken en direct boeken. Via Reisbureau Schiphol.nl boek je jouw vakanties of stedentrips. Daarnaast vindt u er een compleet aanbod aan hotels over de hele wereld evenals autohuur en uw reisverzekering.

SchipholSchiphol, of Luchthaven Schiphol (in het Engels Schiphol Airport, Amsterdam Airport, Schiphol Airport Amsterdam of Amsterdam Airport Schiphol genoemd), is de grootste Nederlandse luchthaven, en een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Schiphol was in 2010 qua aantallen in passagiersvervoer het vijftiende vliegveld ter wereld.[1][2] Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam.

Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, Martinair, ArkeFly en transavia.com. Daarnaast is het tevens de Europese hub van Delta Air Lines en vanaf april 2011 de derde hub van prijsvechter Vueling. De luchthaven ligt enkele meters onder zeeniveau en telt zes start- en landingsbanen. Op de plaats waar Schiphol nu ligt, heeft eerder een dorp gelegen: Rijk. De naam “Schiphol” wordt ook gebruikt als plaatsnaam, evenals Schiphol-Oost en Schiphol-Rijk.

De luchthaven is eigendom van de Schiphol Group (statutaire naam: “N.V. Luchthaven Schiphol”), met als aandeelhouders de Nederlandse Staat, en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

Over vliegvelden

Een vliegveld is een luchtvaartterrein met een of meer start- en landingsbanen waar vliegtuigen kunnen opstijgen en landen.

Een luchthaven (Engels: airport) is een vliegveld dat gebruikt wordt voor de burgerluchtvaart. Een militair vliegveld wordt wel een vliegbasis genoemd en een helikopterlandingsplaats een helihaven. In sommige gevallen worden vliegvelden gebruikt voor zowel de burgerluchtvaart als de militaire luchtvaart. Vaak worden in dit geval de startbanen gedeeld, maar zijn de andere faciliteiten gescheiden. Een voorbeeld van een vliegveld met een gedeelde burgerlijke en militaire functie is Vliegbasis Eindhoven.

Met uitzondering van de kleinste vliegvelden, heeft elk vliegveld een communicatiepunt van waaruit luchtverkeersleiders de uitgaande en binnenkomende vliegbewegingen coördineren. Luchthavens voor passagiersvervoer hebben incheckpunten voor passagiers en bemanning.

Meer over Schiphol? Klik hier.

Faciliteiten van vliegvelden

Het verschilt per luchthaven hoeveel faciliteiten en mogelijkheden er zijn, zoals het aantal start- en landingsbanen, hangars, vrachtopslagmogelijkheden, bagageafhandelingsfaciliteiten en andere op passagiers en vliegtuigen toegespitste voorzieningen. Tevens zijn er een groot aantal ondersteunende en dienstverlenende afdelingen of nevenbedrijven, zoals voor catering en schoonmaak. Verder valt nog te denken aan toevoer van brandstof, reparaties aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen, brandweer en medische diensten, politiecontrole en -bewaking, faciliteiten voor cabine- en grondpersoneel en alle administratie, management, communicatie en publiciteit.

De grote luchthavens worden in de regel gebruikt voor internationaal verkeer, en hebben naast commerciële activiteiten ook uitgebreide douane- en veiligheidsvoorzieningen. Voor de passagiers zijn er op een luchthaven doorgaans informatiebalies, wachtruimtes, horecagelegenheden, winkels, wisselkantoren en soms zelfs gebedsruimtes. Al deze ruimtes bevinden zich over het algemeen in één groot gebouw, terminal genaamd. Zo’n terminal kan qua functies min of meer met het stationsgebouw van het spoorwegstation vergeleken worden.

Er zijn verscheidene manieren om de passagiers vanuit het terminalgebouw tot het vliegtuig te brengen. Vroeger gebeurde dat meestal per bus. Ook vandaag worden speciale luchthavenbussen gebouwd door verschillende firma’s. Dergelijke bussen zijn meestal breed (om de capaciteit te verhogen); soms zelfs te breed om over de openbare weg te rijden. Het aantal zitplaatsen is klein omdat de rit toch vrij kort duurt. Eenmaal bij het vliegtuig aangekomen, stappen passagiers erin via een beweegbare trap, die meestal op een auto gemonteerd is.

Tegenwoordig worden de luchthavenbussen nog weinig gebruikt. De meeste luchthavens beschikken thans over pieren, waaraan de vliegtuigen “aanleggen”. Dan stappen de passagiers via een vliegtuigslurf vanuit het terminalgebouw naar het vliegtuig zonder buiten te komen.

Ook sluit een goede luchthaven aan op adequate transportmogelijkheden over land. Vele luchthavens, waaronder die van Brussel, hebben een spoorwegaansluiting. Dan is het treinstation in het terminalgebouw geïntegreerd. Sommige luchthavens zijn met de steden verbonden door middel van ongewone transportsystemen, zoals monorail, people mover, of zelfs magneetzweefbaan.
Kleinere vliegvelden zijn doorgaans alleen geschikt voor kleinere types vliegtuigen, die korte afstanden kunnen afleggen. De faciliteiten zijn navenant minder. Het allerkleinste type vliegveld is de vliegstrip, meestal niet meer dan een korte startbaan in een verder onbegaanbaar gebied. Deze kleine vliegvelden hebben weinig verkeer en er wordt “op zicht” (VFR) gevlogen, zonder radioprocedures.

Persoonlijk advies? Bel 020 262 1789

Binnenkomende zoekopdrachten:

Dit bericht is geplaatst in Alternatief voor 0900 nummers met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Goed (werkend) alternatief! Foutief telefoon nummer doorgeven

1 Reactie op Schiphol Reisbureau

 1. erik macville schreef:

  heel jammer dat het door u gevonden alternatieve nummer van TRANSAVIA ‘niet in gebruik’ is.
  weet u nog een ander nummer dan het vermelde 020 4060406?.

 2. Add Comment Register  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>