0900-nummers bellen met Lebara, Lyca & Robin Mobile…?

Ondanks de nieuwe regels zijn er nog altijd providers die zelfs lokaal tarief 0900-nummers blokkeren. Lebara en Lyca blokkeren 0900-nummers totaal en Robin Mobile voegt 0900-nummers tegen lokaal tarief langzaam toe aan de nummers die wel gebeld kunnen worden.

Helaas mag de overheid nog hogere tarieven vragen en maakt ook goed gebruik (of beter, misbruik) van dit recht. UWV bijvoorbeeld vraagt bijna 3 cent extra per minuut, Juridisch Loket zit op 25 cent bovenop de lokale belkosten. Gelukkig is Consuwijzer wel gratis bereikbaar voor consumentenvragen.

Hoe bereik je onbereikbare 0900-nummers?

0900-nummersDe meeste bedrijven zijn gewoon te bereiken via 020 262 1789. De gratis doorverbindservice van VraagAlex.nl. Voor Juridisch Loket en andere bedrijven met een verhoogd tarief werkt het net even anders.

Via de website 0900prepaid.nl heb je de mogelijkheid om een tegoed te kopen waarmee bellen naar 0900-nummers mogelijk is. Via 0900prepaid.nl is het zelfs mogelijk om 0900-nummers te bellen vanuit landen buiten Nederland.

Wil jij VraagAlex bellen vanuit het buitenland om te zien of er doorverbonden kan worden? Dan kun jij via VraagAlex.com hoe wij bereikbaar zijn via lokale toegangsnummers in onder andere Engeland, België en de Verenigde Staten.

Waarom houden bedrijven vast aan 0900-nummers?

Helaas geven veel bedrijven aan dat 0900-nummers worden gebruikt voor de herkenbaarheid van het nummer. Andere bedrijven stappen over op 088-nummers die veelal ook onbereikbaar zijn voor bellers vanuit landen buiten Nederland. Providers als Lebara en Lyca blokkeren overigens ook de 088-nummers.

Wie op zoek is naar een provider waarmee alle nummers te bereiken zijn moet op zoek gaan naar een Nederlandse provider die werkt op basis van een abonnement. Het is belangrijk dat de kosten achteraf betaalt worden.

Voor een overzicht van abonnementen kijk je op VraagAlex.nl/mobiel.

Wij horen graag jouw mening. Laat ons daarom weten via de reacties hieronder hoe jij denkt over 0900-nummers en de extra kosten die jij soms moet betalen.

Originally posted 2017-07-16 07:06:57.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA