0900-nummers soms duurder dan verwacht

Tariefmelding komt niet altijd overeen met de werkelijke kosten.

Utrecht, 6 juli 2017 – VraagAlex heeft ruim 250 0900-nummers gebeld om de tarieven te controleren. Daaruit blijkt dat een aangekondigd tarief van 35 cent per gesprek in werkelijkheid een lokaal tarief kan betekenen. Daarnaast blijkt ook dat een lokaal tarief in werkelijkheid een hoger tarief kan betekenen.

Bedrijven Knippr, Ben en Abonnementenland gaven vorige week beide nog de melding “de kosten voor dit informatienummer zijn 35 cent per gesprek” of “45 cent per gesprek”. Beide nummers werden in werkelijkheid voor het lokale tarief afgerekend. TUI en OV-chipkaart melden de sociale media dat de klantenservice tegen lokale kosten gebeld kon worden maar rekende in werkelijkheid nog 50 en 70 cent per gesprek af.

============

Over VraagAlex:

VraagAlex maakt de Nederlandse klantenservice tegen minimaal tarief  bereikbaar. Via het telefoonnummer 020 262 1789 kunnen Nederlandse consumenten vanuit overal ter wereld GRATIS worden doorverbonden. Dit in tegenstelling tot andere doorverbind services die een hoog tarief rekenen voor hun diensten. VraagAlex heeft ook lokale nummers in België, Engeland en de Verenigde Staten om de klantenservice ook vanuit die landen bereikbaar te maken.

============

Niet voor publicatie:

Voor een toelichting op dit persbericht, interviews en verdere vragen, neem contact op met Alexander van Dijl via telefoonnummer 06 45 430 985 of per email, [email protected].

Alexander van Dijl is oprichter en eigenaar van de website VraagAlex.nl en zet zich 2006 in om Nederlandse klantenservice bereikbaar te maken.

Originally posted 2017-07-06 20:01:34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA