14+netnummer maakt gemeentes onbereikbaar!

Waar de nieuwe 14+ nummerreeks voor overheidsnummers het doel had om organisaties bereikbaarder te maken blijkt het averechts te werken. Sinds wij de Gemeentes hebben toegevoegd aan de website VraagAlex.nl zien wij een toename in het aantal telefoontjes.

Veel bellers kunnen het nummer 14+netnummer niet bellen omdat de telecomprovider het niet ondersteunt. Daarnaast zijn er ook veel bellers die zich in het buitenland bevinden en daardoor de Gemeente niet kunnen bereiken via het nieuwe nummer.

Hoewel veel gemeenten een alternatief nummer op de website plaatsen zijn deze voor veel mensen moeilijk te vinden. Gemeente Arnhem hanteert zelfs een verhoogd tarief per minuut voor telefonisch contact.

Waarom is 14+netnummer ontstaan?

Met 10-cijfers voor de reguliere telefoonnummers, waarvan er uiteindelijk slechts 9 daadwerkelijk te gebruiken zijn en bepaalde combinaties ook niet mogen blijkt dat het aantal gewone nummers simpelweg opraken.

Voormalig OPTA heeft ooit bedacht dat het handig was om bedrijfsnummers te introduceren. Daarnaast veranderde 06-11 in 112, en nu zijn de Gemeentes dus ook stappen aan het zetten om over te gaan naar 14+netnummer.

Aangezien de nummers onbereikbaar zijn vanuit veel buitenlandse providers zorgt deze overgang in werkelijkheid voor verwarring. Daar willen wij als VraagAlex iets aan doen!

Wat doet VraagAlex eraan om 14+netnummer op te lossen?

Wij hebben inmiddels alle pagina’s van de Nederlandse gemeentes op de website staan. Veel hebben al een telefoonnummer en logo erbij, het grote merendeel nog niet. Vandaag werken wij eraan om zoveel mogelijk pagina’s aan te vullen. Dit is een tijdrovende klus, vooral omdat wij bij iedere Gemeente ook het reguliere nummer willen vermelden.

Mocht jij een Gemeente tegenkomen zonder nummer, laat dan gerust jouw reactie achter met de informatie die jij eventueel hebt. Hoe sneller wij de informatie bij elkaar krijgen, hoe beter wij uiteindelijk de bezoekers van deze website kunnen helpen.

Originally posted 2017-07-13 06:04:19.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA