Ondertussen bij Coolblue… Levering binnen… 72 uur…

Toen ik vanmorgen een Facebook bericht kreeg over een probleem met Coolblue dacht ik, tijd om te bloggen! Coolblue staat ook bij mij bekend als betrouwbare webwinkel. Uit deze blog zal blijken dat er ook bij Coolblue helaas weleens iets mis kan gaan. Er volgen een aantal telefoongesprekken over levering, niet levering en het uiteindelijke resultaat. De televisie die op vrijdag werd besteld werd pas maandag bezorgd!

Laten we dan meteen even het laatste gesprek meeluisteren:

De rest van de gesprekken hoor je aan het einde van deze blog. Wij hebben Coolblue natuurlijk direct op de hoogte gebracht van deze situatie en kijken uit naar een antwoord.

Hoe dan ook, wanneer je als webwinkel belooft dat producten die voor 23:59 zijn besteld de volgende dag in huis zijn moet je dat ook waarmaken. Doe je dat niet, dan moet je voor een oplossing zorgen.

Waar ging het mis in dit Coolblue verhaal?

Tja, of het nu ligt bij PostNL, het bedrijf zelf of door een fout in de betaling van de klant, uiteindelijk maakt dat niet uit. In de wereld van klantbeleving en klanttevredenheid mogen dit soort dingen gewoon niet gebeuren.

Een webwinkels zou eigenlijk iedere bestelling moeten monitoren en klanten op de hoogte stellen van wijzigingen. Werkt een tracking systeem van een externe partij niet, ook dan moet je het oplossen.

Als je dan ook nog de reacties op Facebook leest leren we dat zelfs bij Coolblue nog veel kan verbeteren. Men praat over “Backoffice” terwijl jij als klant toch praat met 1 bedrijf.

coolblue

Ik hoop dat ik deze blog met een hele andere wending kan laten eindigen, tot die tijd, Julian, fijn dat jij jouw TV nu in huis hebt!

En dan nog de andere gesprekken met Coolblue…

De overige gesprekken en de oorspronkelijke blog zijn te vinden op de website van Julian zelf:

http://julianpaulina.nl/gesprekken-met-coolblue/

Wij hopen op een mooie oplossing en dat er nog een laatste gesprek kan worden toegevoegd aan deze reeks.

 

Ervaring van een lezer: Respondenten.nl

Ring Ring de telefoon of ik mee wil doen met een markt onderzoek. Een opgewekte stem niet vrij van commercie is aan de telefoon.

Maar eerst moet ik een vragenlijst doornemen met u, dit is nodig om te zien
of u in de doelgroep past. Ter overvloede had ik al een vragenlijst ingevuld en daarna werd ik gebeld. Het was een dubbele intake.

Enfin na verschillende vragen beantwoord te hebben paste ik volgens deze medewerkster prima in de doelgroep. De tijd zou zijn om 16.00 uur op vrijdag. Later werd ik weer gebeld of ik
soms eerder op de ochtend kon komen. Ja daar had ik geen moeite mee. Eerst nog wat latere afspraken afgezegd. Maar een kniesoor die daar op let toch?

De medewerkster van Respondenten.nl verzekerde mij dat ze een bevestigings
email zou sturen met de tijd en locatie erin vermeld.

Aan het eind van dezelfde middag stond de bevestigings mail in mijn inbox. Alles was duidelijk en in kannen en kruiken.

Binnen twee dagen vond ik op mijn mobiele telefoon een luizig haastig ingesproken berichtje met de mededeling dat dit onderzoek afgelast was het hoefde niet ging niet door. Bij navraag was er een overschot aan mensen kennelijk door verkeerde planning.

Geen woord teveel de reden was even dubieus als het haastige achtergelaten luizige berichtje op mijn mobiele telefoon. Ik vraag me nog serieus af of men dat bij Responden.nl niet wist

Nog afgezien van het feit dat alles gevraagd en gedubbel checkt was. Met als punt op de i de bevestigings mail.

Vandaag gebeld naar Respondenten.nl dat ik dit geen manier van doen vond. Speciaal had ik er andere dingen voor omgezet en ruimte voor vrijgemaakt.

Op mijn vraag of ik ter compensatie de helft van het afgesproken bedrag van 35,= Euro dus 17,50.= Euro zou kunnen krijgen werd negatief geantwoord

Geen respons van Respondenten.nl

Voor mij geen Respondenten.nl meer. Het gezegde is van toepassing hier “Een ezel stoot zich in het algemeen geen 2x aan dezelfde steen.

Adrienne Garber.

Openingstijden van klantenservices: Nieuw op VraagAlex.nl!

Wanneer wij iemand doorverbinden met de klantenservice is het fijn als deze ook bereikbaar is. Daarom publiceert VraagAlex sinds kort ook de openingstijden, zodat jij weet of het zin heeft om te bellen.

Er zijn voorbeelden waarbij de klantenservice 24/7 bereikbaar is, maar waarbij een aantal uren door een Engelstalige medewerker wordt bemand. Netflix is hier een mooi voorbeeld van. Op de momenten dat er geen Nederlandstalige medewerker beschikbaar is vermelden wij dit ook op de website, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken om te bellen.

Wat als de openingstijden niet kloppen?

openingstijdenHelaas zijn er nog een hoop bedrijven die denken dat klanten blij worden van een 0900-nummer. Dat betekend dat deze bedrijven minder blij zijn met ons. Om die reden worden wij niet altijd op de hoogte gebracht van gewijzigde openingstijden.

Mocht jij een bedrijf tegen komen waarvan de openingstijden zijn veranderd, of een bedrijf wat de openingstijden zonder verklaarbare reden voor een dag wijzigt, laat het ons weten via chat of email.

Welke informatie moeten wij nog meer vermelden?

Op dit moment vermelden wij ook al het WhatsApp nummer bij veel bedrijven. Social media accounts wanneer wij die weten. Wij vermelden natuurlijk het telefoonnummer, alternatief en waar nodig een bespaarcode.

Natuurlijk willen wij een – zo volledig mogelijk – beeld geven van de betrouwbaarheid en bereikbaarheid van bedrijven. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om voor ieder bedrijf een beoordeling achter te laten. Zo kun jij altijd een weloverwogen beslissing maken.

Tot slot werken wij continu aan het verbeteren van onze dienstverlening, zodat jij altijd de beste service krijgt tegen de laagste prijs. Een van de nieuwe projecten waar wij aan werken is het VIP aanbod. Hiermee kun jij straks direct spreken met een VraagAlex medewerker zonder keuzemenu, wachttijd of wat dan ook.

Welke diensten vind jij dat wij nog moeten aanbieden? Laat jouw reactie achter onder deze blog!

Bitcoin rekenkracht kopen via iDeal, vernieuwde uitleg!

Vandaag kreeg ik de vraag, hoe kan ik Bitcoin rekenkracht kopen via iDeal. Omdat ik daar niet direct een antwoord op had zet ik vandaag deze blog online.

Om bitcoin rekenkracht te kopen via iDeal heb jij 2 dingen nodig, namelijk:

Het bitcoin tegoed kun je direct laten bijschrijven in jouw Hashflare account, zodat jij ook meteen kunt profiteren van de cloud mining mogelijkheden. Met de optie “Reinvest” krijg jij meer rekenkracht zodra het systeem genoeg geld voor jou heeft gegenereerd.

Waarom zou ik bitcoin rekenkracht kopen?

Bitcoin rekenkrachtMet een kleine investering kun jij veel geld verdienen. Natuurlijk is niets zeker, daarom ben ik met een heel klein bedrag begonnen, namelijk 15 euro. Deze 15 euro levert op dit moment al ruim 35 euro per maand op!

Wil jij exact weten hoe investeren in bitcoin rekenkracht werkt? Lees dan de blog “Investeren“, ben jij klaar om een start te maken, klik hier om jouw account bij Hashflare aan te maken.

Wat als de bitcoin rekenkracht niets meer oplevert?

Tja, het is weer iets nieuws. Dat betekent dat er mensen zullen zijn die er heel veel geld aan gaan verdienen en mensen die stomme fouten maken. Nu ik zie dat mijn bitcoin rekenkracht al ruim 2x meer per maand oplevert dan wat ik oorspronkelijk heb ingelegd en ik dus na 6 maanden mijn investering terug zou kunnen halen voel ik mij zeker genoeg om hiermee verder te gaan.

De keuze is uiteindelijk aan jou. Het beste advies wat ik kan geven is, wees voorzichtig. Begin bijvoorbeeld met 1 euro per maand voor 6 maanden en kijk wat het doet. Ga daarna naar 2 en kijk wat dat doet. Haal desnoods jouw investering terug na een jaar zodat je geen financieel risico meer loopt. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Wist jij overigs dat jij het gegenereerde geld nu ook met een creditcard kunt uitgeven? Wil jij daar meer over weten? Lees dan deze blog.

Wat is Onecoin? WAARSCHUWING!

Onecoin is een netwerk marketing bedrijf wat de groei van crypto valuta volgt. Mensen krijgen mooie verhalen te horen over de vele miljoenen die verdient worden in het systeem. In deze blog leg ik uit waarom ik Onecoin niet vertrouw en hoe ik wel investeer in de crypto valuta.

Ik ga het verder zo simpel mogelijk houden. Er volgt dus een uitleg van hoe jij een crypto valuta zonder technische kennis kunt omzetten in euro’s en hoe jij voor 1 euro al kunt investeren. Het is makkelijker dan wat jij waarschijnlijk denkt!

Wat is een crypto valuta?

Wat wij nu kennen als geld gaat uit van een vertrouwde partij die jouw geld beheert. Dat zijn op dit moment banken en leveranciers van betaal apparatuur. Het grootste nadeel van deze manier van werken is dat grote organisaties als “De Nederlandse Bank” uiteindelijk de controle hebben over het geld.

Met een crypto valuta kan iedereen een stukje van het beheer overnemen en worden alle transacties door iedereen gecontroleerd. Dat beperkt de kans op misbruik en fraude tot ongeveer nul!

Wat is Onecoin?

OnecoinOnecoin noemt zichzelf een “private crypto”, of wel, een crypto currency zonder de controle van het grote publiek. Waar het mogelijk is om met Bitcoin te investeren in rekenkracht of gewoon de virtuele munt te kopen kan dat bij Onecoin absoluut niet.

Andere reden om te waarschuwen voor de Onecoin is dat het in een aantal landen al geheel is verboden. Mensen die al in het systeem zitten geven aan dat dit komt omdat we het niet begrijpen.

Er is en blijft geen enkel bewijs dat Onecoin daadwerkelijk een waarde vertegenwoordigd.

Hoe investeer ik in crypto valuta?

Zelf kies ik voor een relatief veilige route. Ik investeer op dit moment actief in Bitcoin en Ethereum via Hashflare.

Bij Hashflare heb ik voor 15 euro computer-rekenkracht gekocht. Deze 15 euro blijft stukjes bitcoin genereren, welke ik dan ook weer herinvesteer in meer rekenkracht. In cijfers betekent dat een stijging in waarde van 15 euro naar ongeveer 150 euro met een maandelijkse winst die ik zou kunnen opnemen als ik niet herinvesteer van ruim 40 euro!

Voor Ethereum heb ik een heel klein beetje rekenkracht gekocht, gewoon om te kijken of het werkt. Dat betekent dat de 6 euro die ik daarin heb gestoken aan het eind van het jaar ongeveer 12 euro waard zal zijn, dus ook een prima investering. Ethereum neem ik gewoon op en laat ik op mijn rekening staan.

Hoe betaal ik met crypto valuta?

De belangrijkste vraag is dan natuurlijk, hoe betaal ik met die crypto valuta? Want er is nog geen winkel die deze munten accepteert. En dat klopt!

Het antwoord is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt. In de blog “betalen met bitcoin” schreef ik al over hoe betalen met de bitcoin mogelijk is. Simpelweg heb ik een creditcard gekocht via Cryptopay, waar ik mijn Bitcoins op kwijt kan. Via deze kaart kan ik gewoon in euro’s betalen. Natuurlijk kan het ook in iedere andere valuta!

Otto krediet berekenen, wat kost het nu echt?

Wie koopt op krediet betaalt rente. In 2017 was de maximale rente in totaal 14% op jaarbasis. Laten wij voor het gemak even rekenen met een rentepercentage van 10% voor het onderwerp van deze blog: “Otto krediet berekenen”.

Stel even voor, jij kunt een bedrag lenen van 500 euro om aankopen te doen bij een webwinkel. Jij moet 10 euro per maand terugbetalen, jij krijgt te zien waarom die 500 euro uiteindelijk ruim 640 euro kost.

Otto krediet berekenen: Stappenplan

Otto krediet berekenenVoor de berekening doen wij voor nu een aantal aannames, namelijk dat de lening 500 euro is, de rente 10% en dat er iedere maand netjes op tijd wordt betaalt.

10% rente komt neer op ongeveer 0,8% per maand dus een bedrag van 4 euro. De eerste maand los je dus 6 euro af en betaal je 4 euro rente. Zo kan je doorgaan, maand 2 betaal je iets minder rente, namelijk 3,95 en los je dus ook iets meer af, zo kun je lang doorgaan.

Met dit tempo duurt het 5 jaar om dit krediet af te lossen. Gaat de rente omhoog naar 14%, dan kost het aflossen van de lening ruim een jaar langer en kost deze lening uiteindelijk ook ruim 750 euro!

Naast het feit dat webwinkels dus meer verdienen op kredieten kun je de klantenservice van Otto ook enkel bereiken via een duur 0900-nummer.

Waarom is de rente zo hoog?

Hoewel de rente hoog lijkt zijn er landen waar de rentes nog veel hoger zijn. Vooral in Amerika bijvoorbeeld zijn de rentes op creditcards aanzienlijk hoger dan 14%. In Nederland heeft de overheid ervoor gezorgd dat er een maximum is van 12% plus de wettelijke rente. Deze is in 2017 2%, waardoor het totaal dus op 14% uitkomt.

Wie wilt besparen moet sparen. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de mogelijkheden van de Blockchain en Bitcoin. Hierdoor heb ik ook een blog geschreven, “Investeren in Bitcoin“. In die blog laat ik zien hoe het mogelijk is om met 15 dollar financiële vrijheid op te bouwen binnen een paar jaar.

Het mooiste is, het enige risico wat je loopt is die 15 euro. Geen cent meer.

 

Belastingdienst gesloten op een werkdag…

“Welkom bij de belastingtelefoon… Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van … en op vrijdag…”, toch kwamen klanten die vandaag belde bedrogen uit. De belastingdienst heeft besloten om de dag na Hemelvaartsdag de deuren gesloten te houden.

Waarom de belastingdienst vandaag gesloten is, geen idee. Wellicht dat de ambtenarij toe was aan een lang weekend of dat de rijksoverheid bezig is met andere dingen en de medewerkers van de Belastingtelefoon dus niet kan aanspreken.

Hoe dan ook, vanuit VraagAlex hebben wij ook vandaag weer mensen teleur moeten stellen die deze instantie wilden bereiken.

Ook UWV sluit de deuren

Bellers naar UWV kregen vergelijkbare teksten te horen. Deze instantie bleek ook gesloten te zijn vandaag.

Heb jij vandaag een bedrijf of instantie willen bereiken en kon jij deze niet bereiken? Laat jouw reactie dan achter onder deze blog.

Alternatief voor beleggen of sparen

Met een afnemende rente en banken die zelfs een negatieve rente op spaargeld overwegen is het tijd om naar alternatieven te kijken. In deze blog neem ik jou mee langs mijn persoonlijk avontuur langs beleggingen, spaarrekeningen en uiteindelijk het systeem waar ik nu in investeer.

Mijn doel is om uiterlijk in 2019 niet meer over geld te hoeven nadenken. Daarbij zal ik ook altijd genoeg geld hebben om van te leven en vooral deze website in het leven te kunnen houden. Inmiddels heb ik een heel klein bedrag geïnvesteerd en levert dat bedrag mij na ongeveer 6 maanden al een rendement van ruim boven de 100%!

Wat is het alternatief voor sparen?

Sparen levert al jaren niets meer op. Daarom raad ik aan om een deel van jouw geld opzij te zetten in iets wat wel geld gaat opleveren. Je kunt het bijvoorbeeld beleggen (daarvoor raad ik DeGiro aan) of woningen gaan verhuren.

Wie wat minder geld heeft en toch een financieel zekere toekomst wil opbouwen zonder afhankelijkheid van uitkeringen of de overheid kijkt verder. Door zelf te investeren in bitcoin weet ik hoe snel de waarde van deze virtuele munt kan toenemen. Zelf ben ik met 15 dollar begonnen en levert dit nu al ruim 30 dollar per maand op!

Nu laat ik het geld staan om meer op te leveren en weet ik dat, uitgaande van een vergelijkbare groei, ik in de loop van 2019 van dat geld kan leven.

Hoe werkt dat Bitcoin dan?

Ik ga het proberen simpel te houden. Wanneer jij 1 euro per maand kunt missen heb jij (volgens de huidige berekeningen) 7 jaar nodig om financieel onafhankelijk te worden. Kan jij meer missen, dan kan het zomaar sneller gaan.

Het systeem waar ik over praat heet Hashflare en is feitelijk een investering in rekenkracht. Jij koopt dus feitelijk een stukje van de centrale bitcoin computer. Met deze rekenkracht ga jij stukjes bitcoin genereren. De rekenkracht kun jij automatisch herinvesteren, waardoor jouw stukje steeds groter wordt.

Zo ben ik voor 15 dollar (0.15 stukjes rekenkracht) naar 1.33 stukjes rekenkracht gegaan. Dit aantal neemt exponentieel toe. Hierdoor stijgt de rekenkracht op dit moment met iets meer dan 0.01 stukjes rekenkracht per dag. Die rekenkracht zorgt op dit moment voor een maandelijks rendement van ruim 30 dollar!

Zelf ook investeren? Ga naar Hashflare of klik hier om jouw gratis account aan te maken. Met 1 euro per maand ga jij al een verschil merken.

Er is natuurlijk een klein risico dat de bitcoin significant minder waard wordt. Daarom raad ik wel aan om jouw investering na 12 maanden uit het systeem te halen en daarna door te gaan met de automatische herinvesteringen.

Thuisbezorgd: Het meest gezochte bedrijf op Hemelvaartsdag!

Dagelijks publiceer ik een video op het VraagAlex YouTube kanaal over een aantal onderwerpen die de bezoekers van VraagAlex aanspreken. Omdat Thuisbezorgd zelden in de top 10 meest gebelde bedrijven staat valt het extra op als het bedrijf het meest gezochte bedrijf is op de website.

Natuurlijk is het wat rustiger en zijn er genoeg mensen die begrijpen dat de overheid (inclusief UWV) gesloten zijn. Mensen bestellen meer eten, omdat supermarkten in veel plaatsen gesloten zijn. Tot slot hebben veel mensen een lang weekend en was het weer natuurlijk ook fantastisch.

Waarom kiezen mensen voor Thuisbezorgd?

ThuisbezorgdWij geloven als VraagAlex ook in thuisbezorgd, met name door de acceptatie van Bitcoin. Daarnaast zijn er ook heel erg veel restaurants aangesloten bij Thuisbezorgd, wat het een hele makkelijke manier maakt om eten te bestellen.

Thuisbezorgd heeft verschillende systemen om bestellingen door te sturen naar restaurants. Gelukkig gaat dit vrijwel altijd goed. Toch komt het voor dat jouw bestelling niet op tijd bij het restaurant binnenkomt. Hierdoor moet jij soms achter een bestelling aanbellen. Als de bestelling helemaal is blijven hangen of een betaling is mislukt heb jij de klantenservice nodig.

Het telefoonnummer van de klantenservice staat inmiddels op onze website. De openingstijden staan daar nu ook bij vermeld. Omdat deze kunnen wijzigen noem ik deze niet in dit bericht.

Waarom accepteert Thuisbezorgd Bitcoin?

Bitcoin is de valuta van de toekomst. Uiteindelijk zal ieder bedrijf over stag gaan en een manier vinden om deze valuta te accepteren.

Vanuit VraagAlex hebben wij een Bitcoin creditcard aangeschaft, zodat wij ook in de supermarkt met deze virtuele munt kunnen betalen. Wij hebben nog onvoldoende bitcoin om daar echt een uitspraak over te doen.

Thuisbezorgd maakt het feitelijk mogelijk om vrijwel zonder kosten te eten! Heb jij een manier om gratis aan bitcoins te komen, dan is het eten dus ook echt gratis!

Ontsnappen uit de bijstand voor 1 euro per maand!

Zit jij in de bijstand en wil jij daar graag uitkomen? De overheid gaat deze blog niet accepteren, maar ik hoop dat jij wel verder gaat lezen en dat jij maandelijks 1 euro kunt missen.

Stel je even voor, jij investeert iedere maand 1 euro. Jij verdient pas geld wanneer jij ervoor kiest om het op te nemen en behoud dus jouw uitkering tot jij besluit dat jij geld gaat onttrekken uit het systeem. In deze blog leer jij hoe jij met 1 euro per maand binnen gemiddeld 7 jaar van volledige financiële vrijheid kunt genieten.

Jij investeert dus in totaal 84 euro en gaat daarmee binnen 7 jaar genoeg verdienen om geen uitkering meer nodig te hebben. Als jij een deel van het geld in het systeem laat zitten kun jij ook anderen uit de bijstand helpen.

Hoe kom ik uit de bijstand voor 1 euro per maand?

de bijstandPersoonlijk heb ik 6 maanden geleden in 1 keer 15 euro geïnvesteerd via Hashflare.io. Ik adviseer jou om maandelijks 1 euro te investeren (meer als je het kunt missen).

De 15 euro die ik heb geïnvesteerd genereert nu ruim 40 euro per maand! Door te blijven herinvesteren kan ik in 2019 leven van de inkomsten uit deze investering. Via deze website blijf ik ook updates geven. Op de pagina https://vraagalex.nl/investeren-in-bitcoin/ staat vermeld hoeveel ik nu verdien vanuit de investering van 15 euro.

Aangezien de overheid het alleen maar moeilijker krijgt en ook dit jaar weer een tekort heeft van vele miljoenen euro’s neem ik het heft in eigen hand. Mijn doel is de komende 8 jaar 2000 mensen uit de bijstand helpen. Dat betekend dat 2000 mensen de komende 12 maanden mijn systeem moeten gaan volgen.

Jij hebt uiteindelijk 2 opties:

  1. Vanaf vandaag 1 euro per maand investeren om binnen 7 jaar uit de bijstand te ontsnappen. Klik hier om vandaag nog te beginnen.
  2. Direct 84 euro investeren en de kans vergroten om te kunnen leven zonder afhankelijkheid. Meer weten? Klik hier.

Liever in de bijstand blijven? Via 020 262 1789 verbinden wij jou gratis door met de klantenservice van UWV.

DutchBelgiumEnglishUSA