Waarom gebruiken bedrijven nog altijd dure 0900-nummers?

De belangrijkste reden dat bedrijven 0900-nummers gebruiken is om klanten ervan te weerhouden om contact op te nemen. Hoe hoger de kosten, hoe kleiner de kans dat iemand gaat bellen. Zelfs na ingrijpen van de landelijke overheid zijn er nog altijd bedrijven dia 1 euro per gesprek vragen om een vraag te stellen of een probleem opgelost te krijgen.

Wie denkt dat klanten dat prima vinden heeft het mis. Wij verbinden dagelijks ongeveer 100 mensen door met bedrijven die normaal enkel via een duur 0900-nummer bereikbaar zijn. Bedrijven als Telfort (die normaal 50 cent per gesprek vragen voor de klantenservice, maar nieuwe klanten gratis laten bellen), UWV (die als een van de weinige bedrijven nog een verhoogd minuuttarief mag vragen en ook vraagt) en niet te vergeten Essent, Eneco en NUON die allemaal 0900-nummers gebruiken.

Hoewel bedrijven zeggen dat 0900-nummers gebruikt worden voor “herkenbaarheid” en “omdat het een makkelijk herkenbaar nummer is” merken wij iedere dag weet dat klanten hier alles behalve blij van worden.

Klanten die bijvoorbeeld op vakantie zijn en hollandsnieuwe (normaal 20 cent per gesprek) niet kunnen bellen. Mensen die naar het buitenland zijn verhuisd en daarom een vraag hebben over de jaarnota van een energiebedrijf. Mensen die een vraag hebben over de klantonvriendelijke overheid.

Nederlandse bedrijven werken nog volgens een schema wat in het begin van het indistriele tijdperk uitstekend werkte. In de tijd dat je slechts enkele winkels in jouw omgeving had en je nog niet online kon bestellen. De tijd dat je als klant geen enkele keus had dan te kopen bij de kleine kruidenier bij jou in de buurt.

De laatste jaren hebben wij in Nederland steeds meer bedrijven zien omvallen. Bedrijven die op deze manier bleven werken. Het meest bekende voorbeeld is mogelijk wel warenhuisketen V&D die in 2016 ophield met bestaan. De media sprak over de crisis, maar deze blog geeft uitleg over waarom V&D niet meer betaat en waarom bedrijven zouden moeten stoppen met het gebruik van dure 0900-nummers.

Brief van Enexis. Liander of Stedin ontvangen? Bel 020 262 1789!

Dagelijks sturen netbeheerders Enexis, Liander en Stedin brieven naar mensen die wel stroom en gas hebben maar nog geen leverancier. Dat betekent dat er iedere dag mensen worden afgesloten. Heb jij geen nieuwe energieleverancier binnen een paar dagen, dan komt de netbeheerder langs om de stroom af te sluiten.

Opnieuw worden aangesloten kan oplopen tot honderden euro’s bel daarom 020 262 1789.

Wil jij afsluiting voorkomen? Bel dan 020 262 1789 en wij sluiten jou heel snel weer aan!

Bieden jullie wel de goedkoopste stroom?

Voor een versnelde aansluiting zijn er slechts een beperkt aantal energieleveranciers. Een contract afsluiten via ons garandeert jou voordelige stroom en een snelle aansluiting. Jij krijgt bij ons een contract van 1, 3 of 5 jaar, waarbij wij een 1-jarig contract willen aanbevelen.

Na de snelle aansluiting helpen wij jou ook aan besparingen in toekomstige jaren.

Eerlijk advies over jouw energienota? Lees dit eerst!

De energiemarkt zit heel erg vreemd in elkaar. Nieuwe klanten krijgen de hoogst mogelijke korting, trouwe klanten betalen de hoofdprijs. Een contract verlengen bij een energiemaatschappij brengt jou dichterbij de hoogtste korting, maar echt besparen ga jij pas doen wanneer jij overstapt. De energiewereld is oneerlijk.

Op 20 oktober hebben wij de tarieven voor nieuwe klanten en de tarieven die bestaande klanten betalen voor de 3 bekendste energiebedrijven van Nederland. Wij hebben ook de tarieven voor nieuwe klanten van een aantal kleinere maatschappijen vergeleken.

Bekijk de onderstaande tarieven en lees daarna de uitleg onder de tabel:
nuon-eneco-essent-greenchoice-nle-en-engie-1

Hoe kun jij echt kunt besparen? Vergelijk goed!

Om energietarieven echt te vergelijken moet jij gaan vergelijken. Op onze energie pagina (VraagAlex.nl/energie) vind jij links naar een aantal vergelijkingssites die wij gebruiken. Van GasLicht.com (voor een besparing op korte termijn, met hoge kosten op lange termijn) tot onze eigen tool (klik hier), waarmee wij jou ook terug gaan bellen voordat een contract afloopt zodat jij nooit meer in hoge variabele energietarieven terecht komt.

Met een eenvoudige vergelijking

Bel ons via 020 262 1789, wij staan op werkdagen van 07:00 tot 21:00 voor jou klaar! Zowel voor jou als vaste klant

#GRATIS bankrekening bestaat nog (als je genoeg geld hebt)…

#GRATIS bankrekeningen bestaan niet meer. Wel kun jij de kosten voor het gebruik van een bankrekening aanzienlijk verlagen. Wanneer jij enkel binnen de Euro landen gebruikmaakt van de bankrekening kun jij bij SNS Bank door de rente flink besparen op de kosten die jij maakt. Bij KNAB ontvang je ook rente op de betaalrekening en kun jij zelfs tot 4 EXTRA betaalrekeningen openen zonder extra kosten.

Gebruik jij de betaalrekening wel buiten de Euro landen (bijvoorbeeld buiten Europa of in Engeland), dan is de rekening bij KNAB mogelijk een goede keus. Met de KNAB rekening betaal jij namelijk geen kosten voor een contante opname anders dan de koersopslag van 0,5%. SNS rekent weliswaar geen koersopslag, maar wel ‎€ 2,25 per transactie. Dat maakt KNAB altijd goedkoper.

Voor langere tijd in het buitenland kan die besparing flink oplopen.

Tijdens de VraagAlex Live uitzending  heb ik het ook gehad over veilig betalen voor Facebook aankopen en voor Marktplaats betalingen. Een overboeking is nooit veilig, PayPal is daar wel een oplossing voor, aangezien jij jouw geld terugkrijgt als het product niet is als omschreven of helemaal niet aankomt.

Bekijk hier de VraagAlex LIVE uitzending:

Altijd de beste deal met VraagAlex.nl!

Wist jij dat je voor de beste deal soms verder moet kijken dan reclame? Dat vergelijkingssites het ook lang niet altijd bij het juiste eind hebben? Dat er vrijwel altijd beter deals te vinden zijn dan wat online te vinden is?

VraagAlex oprichter Alexander V. van Dijl helpt jou om de beste deals te vinden! Vergelijkingen voor bijvoorbeeld:

 • Mobiel bellen (bijvoorbeeld onbeperkt bellen, SMS en data, maandelijks opzegbaar vanaf 14,95 per maand)…
 • Vast bellen (bereikbaarheid vanaf nog geen 1 euro per maand)…
 • Energie (gemiddeld haal jij onze kosten er ruimschoots uit door de jaarlijkse overstap of verlenging)…
 • Breedband (zonder overstap gemiddeld 200 euro per jaar besparen)…
 • Beleggen (gemiddelde besparing van 90% op transactiekosten)…

Met zakelijke klanten die ruim 1500 euro per dag betalen om van de kennis van Alexander gebruik te maken was het lastig om een geschikt model te vinden. Alexander heeft daarom besloten om zijn kennis te delen voor een ongekend lage prijs van slechts 49 euro per maand.

Waarom levert de 49 euro per maand mij op?

Alexander spreekt dagelijks ruim 50 consumenten en ruim 5 bedrijven. Iedere dag weer zijn dat kansen om te leren en om beter te worden. Voor 49 euro per maand kun jij maandelijks 67 minuten 1-op-1 met Alexander doorbrengen. Jij kunt jouw rekeningen laten verlagen en de nieuwste bespaartips krijgen.

Alexander garandeert dat jij de 49 euro per maand terugverdient. Wanneer dat niet lukt geeft Alexander jou het volledige bedrag terug. Sterker nog, omdat de betaling via automatische incasso loopt  kun jij het bedrag zelf tot 60 dagen na betaling nog terughalen!

Zo kun jij dus zelfs van 2 sessies gebruikmaken, opzeggen, het geld terughalen en er zelf heel veel beter van worden. Alexander werkt zonder contracten en zal dus nooit achter jou aan gaan voor het geld.

Telfort blokkeert VraagAlex diensten…

TelfortInternet, Bellen en Televisieaanbieder Telfort verplicht glasvezelklanten om gebruik te maken van Telfort telefonie. Hierdoor worden delen van de internetverbinding dichtgezet om bellen via voice over IP (VOIP) lastiger te maken.

Wij hebben de mogelijkheid om Telfort telefonie uit te schakelen in de apparatuur die Telfort ons daarvoor ter beschikking stelt. Helaas blijft Telfort ervoor kiezen om periodiek de apparatuur opnieuw in te stellen en de diensten die wij gebruiken om VraagAlex.nl mogelijk te maken te blokkeren.

VraagAlex is dagelijks in contact met Telfort via Twitter en telefoon om dit probleem opgelost te krijgen. Daarnaast proberen wij ook onder het contract met Telfort uit te komen en over te stappen naar een andere glasvezel leverancier om de VraagAlex dienst volledig in de lucht te houden.

Bijzonder is dat Telfort een van de meest gebelde bedrijven is via het systeem wat wij gebruiken en dus ook belang heeft bij het in stand houden van het systeem.

Wat zijn de alternatieven voor Telfort?

Hoewel er alternatieven zijn zitten wij op dit moment aan een contract vast. Door de VraagAlex telefooncentrale in de buurt te houden kunnen wij alle diensten in de gaten blijven houden.

De beste alternatieven die wij tot nu toe hebben gevonden zijn Vodafone en Fiber. Twee grote glasvezel leveranciers die enkel internet leveren en dus ook geen delen van de verbinding afknijpen of dichtzetten.

Wij zitten tot augustus 2016 aan een contract vast. Daarna zullen wij zo snel mogelijk gaan overstappen.

Wil jij ons helpen om dit probleem opgelost te krijgen?

Heb jij een glasvezelverbinding bij Vodafone of Fiber zonder telefonie? Dan kunnen wij een backup telefooncentrale bij jou plaatsen, zodat wij de VraagAlex diensten kunnen blijven garanderen.

Met een paar kleine aanpassingen in de apparatuur kunnen wij jouw glasvezel lijn gebruiken als backup wanneer onze lijn weer wordt dichtgezet.

Heb jij interesse om VraagAlex en de doorschakeldienst in stand te houden? Wil jij consumenten helpen om betere service in Nederland te krijgen? Wil jij daarnaast gratis gebruikmaken van de betaalde diensten van VraagAlex.nl? Neem contact met ons op via [email protected] om ons systeem te koppelen.

Heb jij andere vragen? Laat gerust jouw reactie achter. Met jouw reactie help jij ons ook om onze internetprovider sneller tot actie te laten overgaan.

VraagAlex is nu ook bereikbaar vanuit een direct nummer in Verenigde Staten!

Voor wie op vakantie is in de Verenigde Staten kan een telefoontje naar een Nederlandse klantenservice extreem veel geld kosten!

Die tijd is nu gelukkig voorbij. Via het nummer (631) 597 1752 kun jij VraagAlex nu bereiken en zo gratis worden doorverbonden naar een Nederlandse klantenservice of de klantenservice van een bedrijf die op VraagAlex.nl vermeld staat.

English?

Are you in the US and looking to get in touch with a dutch company? Call (631) 597 1752 and we will transfer your call without aditional costs!

Tip: Hoe jij gegarandeerd kunt winnen bij Vriendenloterij, Postcodeloterij en Bankgiroloterij!

Wist jij dat een loterij niet altijd een kansspel is? Wist jij dat jij gegarandeerd prijzen kunt winnen door maar heel even mee te spelen?

Recent heb ik de volgende prijzen gewonnen:

 • Knuffelbeer t.w.v. 25 euro
 • Restaurant cadeaubon t.w.v. 20 euro
 • Uitjes naar keuze t.w.v. 40 euro
 • VIP kaart t.w.v. 25 euro
 • 15 euro cash
 • 20 euro cash

Het enige wat ik daarvoor heb hoeven te doen is steeds 1x meespelen met de loterijen en daarna direct opzeggen. In de onderstaande video leg ik uit hoe dat precies werkt.

Feitelijk dus heel simpel. Jij krijgt een reclamebrief van een loterij met daarin een gegarandeerd geldbedrag van minimaal 15 euro. Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig mee te spelen.

Aangezien eenmalige deelname minder dan 15 euro kost betaal jij dus feitelijk niet voor het lot. Loterijen geven verschillende welkomstprijzen weg als dank voor jouw deelname. Vervolgens zeg jij het lot direct op en hoef jij nooit meer mee te spelen. Wel is de kans groot dat jij weer opnieuw reclamepost gaat ontvangen met gegarandeerde geldprijzen om nog een keer deel te nemen.

Wij willen gokken niet aanmoedigen, wel willen wij ervoor zorgen dat jij altijd een winnaar bent!

Kassa: Toelichting over MyCrownCard.com

Afgelopen zaterdag was veel te zien over de Crown Card (MyCrownCard.com).

Al tijdens de uitzending bekeken wij hoe MyCrownCard geld verdient en waarom jij beter niet deel kunt nemen.

Hoe verdient MyCrownCard.com geld?

Eigenlijk doet MyCrownCard iets heel slims. Geld verdienen via het plaatsen van advertenties en een deel van de vergoeding doorgeven aan jou, de consument.

Een online aankoop wordt zo gemeten via diverse partners. Door inzicht te krijgen in aankoopgedrag via aankoopbonnen in winkels kan Crown Card jou webwinkels aanbevelen waar het bedrijf dan weer geld aan verdient.

Bristol is een van de webwinkels die als voorbeeld werd gebruikt tijdens de uitzending. Deze webwinkel geeft CrownCard een vergoeding van 10% via haar partners. Doe jij een aankoop via de webwinkel van Bristol, dan ontvang jij 3,5% cashback.

Beste deals? Wij helpen wel!

Via VraagAlex.nl kun jij nu ook de beste deal krijgen voor mobiel bellen, breedband en energie.

Door eenmalig over te stappen via VraagAlex voor voordelige energie of breedband krijg jij automatisch een VraagAlex Goud account ter waarde van 50 euro per maand GRATIS! Met dit account krijg jij maandelijks een uitnodiging voor onze meet & greets en kun jij maximaal 1 uur per maand gebruikmaken van de kennis van Alexander V. van Dijl, oprichter van deze website.

 

Slechte service verdient een baksteen!

slechte serviceSlechte service die jij krijgt bij Zilveren Kruis Achmea heeft te maken met wachten. Er is de laatste weken extreem veel over geklaagd over wachttijden daar. De klantenservice van Aldi, Basic Fit, Fit for Free, UWV en ook zeker Telfort staan hoog op de lijst van slecht bereikbare bedrijven. Voor een deel heeft de slechte bereikbaarheid te maken met de hoge kosten en 0900-nummers, in enkele gevallen is de wachttijd ook nog eens extreem lang.

Toch vragen wij ons af welke klantenservice volgens jou, de VraagAlex.nl website bezoeker echt snel moet verbeteren en waarom.

Jij kunt onderaan deze pagina jouw reactie plaatsen en ons laten weten welke klantenservice echt snel moet verbeteren en waarom.

Stem mee voor de slechts bereikbare klantenservice

Wanneer jij een product of dienst koopt moet jij ook de service en informatie kunnen krijgen waar jij voor betaalt hebt. Laat daarom jouw reactie achter onder deze pagina en laat ons weten welke klantenservice jij wilt zien verbeteren.

Direct een baksteen sturen om slechte service kenbaar te maken!

Wil jij liever direct een baksteen sturen? Jij kunt nu een echt uitziende rubber baksteen via ons laten versturen, samen met jouw klacht. Ook kun jij zelf een baksteen kopen en afleveren bij de winkel of het bedrijf waar jij de klacht wilt indienen.

Klik hier om jouw baksteens spons te bestellen voor nog geen 3 euro.

Wil jij liever dat wij een baksteen versturen? Laat dan jouw reactie achter onder dit artikel en wie weet komt jouw klacht met baksteen terecht waar deze moet zijn.

Waarom stemmen voor slechte service?

Natuurlijk stem je niet voor slechte service, maar voor de bedrijven waar service drastisch zou moeten verbeteren.

Nederlanders accepteren slechte service nog veel te veel. Of het nu gaat om lange rijen in de supermarkt, onvolledige informatie aan de telefoon of een miskoop via internet, veel mensen accepteren nog veel te veel.

Door te stemmen maak jij het mogelijk voor bedrijven om eindelijk een helder beeld te krijgen van hoe hun klanten over service denken. Daarbij kunnen wij namens VraagAlex de “VraagAlex Baksteen” weer gaan uitreiken. Deze verscheen eerder in 2004, toen Telegraaf er ook al over schreef.

Hoewel tijden zijn veranderd is service er nog niet heel erg op vooruit gegaan. Stem daarom mee en laat het volgende klantonvriendelijke bedrijf de volgende VraagAlex Baksteen in ontvangst nemen.

VraagAlex gaat vanaf volgende week weer de VraagAlex Baksteen overhandigen aan bedrijven die extreem “hoog” scoren op het gebied van slechte service. Hoe slechter de service, hoe meer kans het bedrijf maakt om de baksteen in ontvangst te mogen nemen.

actiebutton-algemeen-png-web
 
DutchBelgiumEnglishUSA