AirArabia verlaagt de kosten voor het bellen naar de klantenservice!

Wij kunnen niet meer doorverbinden met de klantenservice van AirArabia. Wel hebben wij vanuit VraagAlex.nl een klein stukje goed nieuws.

De kosten voor het bellen naar de klantenservice van AirArabia (klik hier voor het telefoonnummer) zijn verlaagd van 80 cent per minuut naar 1 euro per gesprek. Dankzij deze prijsverlaging houd het bedrijf zich sinds kort aan de Nederlandse wetten en regels. De regels rondom het gebruikmaken van servicenummers zijn in 2014 aangepast.

Over AirArabia

airarabiaAirArabia is een low cost luchtvaartmaatschappij gespecialiseerd in vluchten naar de Arabische landen. Met het hoofdkantoor in Sharjah in de Arabische Emiraten is het een tijd lang zo geweest dat het bedrijf zich niet hield aan de Nederlandse wetgeving. Het bedrijf vroeg namelijk 80 cent per minuut voor de klantenservice, waar 1 euro het wettelijk maximum is.

Inmiddels heeft het bedrijf ervoor gekozen om het tarief te verlagen van 80 cent per minuut naar 1 euro per gesprek. Hiermee houd AirArabia zich dus eindelijk aan de wetgeving.

Wanneer mag een klantenservice wel meer kosten dan 1 euro per gesprek?

In principe mag een klantenservice nooit meer dan 1 euro per gesprek kosten. Wel mogen servicelijnen van bijvoorbeeld overheid (Politie, UWV, Juridisch Loket) of bijvoorbeeld een technische helpdesk een bedrag per minuut berekenen. VraagAlex blijft zich er druk mee bezig om een einde te maken aan een duur 0900-nummer.

Wij blijven er druk mee bezig om achterliggende nummers te vinden. Zo kun jij als klant zo veel mogelijk 0900-nummers omzeilen. Wij zoeken altijd naar alternatieve nummers of naar manieren om alsnog te besparen bij bedrijven die echt klantonvriendelijk zijn en blijven. Bedrijven als Essent, Oxxio, Online.nl, EnergieDirect en Eon bijvoorbeeld houden zich vast aan de (veel te dure) 0900-nummers.

Wil jij goedkoop vliegen naar de Arabische landen? Kijk dan absoluut naar AirArabia. Houd er wel rekening mee dat de klantenservice 1 euro per gesprek kost. Natuurlijk is de klantenservice ook via Twitter en Facebook bereikbaar.

Originally posted 2017-01-21 18:28:42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA