AirBNB fraude blijft voorkomen, 3 tips om verlies te voorkomen!

Helaas blijven mensen in de AirBNB fraude trucs trappen. In deze blog en video hoop ik wat tips te kunnen delen die op tijd bij potentiële airbnb fraude slachtoffers terecht komen.

AirBNB fraude komt enkel en alleen voor omdat mensen buiten de echte site omgaan. De echte site bereik je via deze link. Daar krijg jij zelfs nog enkele tientjes aan reistegoed.

Hoe werkt airbnb fraude dan?

airbnb fraudeEigenlijk is het relatief simpel. Iemand die airbnb fraude wil plegen kan een aantal dingen doen. Een email sturen, waarbij jij als potentiële huurder een bedrag moet overmaken. In de airbnb fraude email staat dat de sleutels en het contract worden opgestuurd na een overboeking is gedaan naar een tussenrekening.

De echte airbnb werkt niet zo. Alles gaat via de website, en let op dat jij op de website airbnb.com zit of airbnb.nl. Let daarbij ook op, want het namaken van een site is makkelijk te doen. Zeker zijn dat jij geen slachtoffer wordt van airbnb fraude? Maak eerst een account aan op de echte site (klik hier voor de link). Bel dan met de klantenservice via 020 5 222 333.

Wat is de gemiddelde schade van een airbnb fraude?

Helaas blijkt de schade vaak hoger dan verwacht. Als jij je realiseert dat het platform bedoelt is voor vakantiewoningen weet jij al snel wanneer jij met een oplichter te maken hebt. Een borg hoef jij vrijwel nooit te betalen. Hooguit een maand huur en wat schoonmaakkosten.

Wanneer transacties buiten de echte site om gaan weet jij dat het mis is. Betalingen lopen via iDeal, creditcard of paypal. Nooit via een overboeking, bitcoins, geld opsturen of wat dan ook. Huur jij via de echte site, dan zit jij goed. Dan ben jij namelijk ook beschermt tegen problemen. Bestaat een woning bijvoorbeeld niet, dan krijg jij gewoon jouw geld terug.

Blijf voorzichtig, reageer als jij vragen hebt en deel deze blog met andere mensen die mogelijk op zoek zijn naar een woning.

Originally posted 2017-04-12 05:08:40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA