AirBNB heeft mij opgelicht! Wat nu?

Met een groeiend aantal meldingen over oplichting en AirBNB heb ik contact gezocht met een slachtoffer. Daar zijn een aantal tips uitgekomen om mijn eigen tips mee aan te vullen.

3 airbnb tips vanuit VraagAlex:

  1. airbnb opgelichtReserveer altijd via de officiële website. Klik hier als je nog een account hebt, dan krijg je ook nog gratis tegoed om mee op reis te gaan.
  2. Reageer nooit op een advertentie met een emailadres in de foto. De communicatie met een airbnb host gaat altijd via de officiele site. Klik hier om direct naar die site toe te gaan.
  3. Betaal altijd door zelf in te loggen op de website. Dat kan via Creditcard, iDeal, Paypal en andere betaalopties in andere landen. Zeker weten dat jij op de echt airbnb site bent? Klik hier.

Tips van het AirBNB slachtoffer

Ik heb de tip om echt goed de website url te checken en het mailaccount. de officiële website altijd even googelen en deze vergelijken met die je hebt doorgestuurd. Ook is het zo dat je bij AirBnb een profiel moet hebben gelinkt aan je Google Account of je Facebook wil je een reservering kunnen doen. Zonder profiel (vaak in het geval van een fraudeur) kan dat helemaal niet. Dat was bij mij ook het geval

Daarnaast schrijft het slachtoffer ook:

En in principe laat AirBnB je ook niet betalen via een bank waarvan je zelf alles moet invullen zoals het Iban etc (zoals ik had bij de fraudeur). Maar kan het gewoon via iDeal of Creditcard.

Zelf opgelicht door AirBNB?

Wij willen heel graag van jou horen! Wij weten dat de klantenservice continu bezig is om problemen tussen (echte) hosts en (echte) gasten op te lossen. Gelukkig gebeurt dit over het aantal reserveringen relatief weinig.

Het is van essentieel belang om je te realiseren dat de klantenservice jou niet kan helpen als jij buiten het systeem om bent gegaan. Communiceren via email, reageren op advertenties op andere sites dan de officiële website en betalingen buiten het systeem hebben dan ook niet direct iets met airbnb te maken.

Toch willen wij er vanuit VraagAlex alles aan doen om jou te helpen. Jij kunt ons benaderen via chat of email. Wij plaatsen graag links, video’s en foto’s van frauduleuze websites en willen ook graag de bankrekeningnummers bekent maken. Iedere tip is welkom.

Originally posted 2017-04-21 05:14:58.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA