Taking too long? Close loading screen.

Weggeefactie voor YouTube kijkers!

De nieuwe dagelijkse Bitcoin Update LIVE trekt veel kijkers. Wij hebben een sterke verwachting dat het VraagAlex YouTube kanaal nog voor het einde van het jaar 1000 abonnees gaat hebben. Daarom gaan wij een cadeau weggeven tijdens onze LIVE shows.

Wij hebben een aantal Bitcoin munten ingekocht. Deze munten zullen worden weggegeven tijdens de LIVE bitcoin update shows op YouTube, dagelijks vanaf 7:30.

Onze verwachting is dat wij uiterlijk in november de 1000 abonnees hebben bereikt. Wil jij ook kans maken op de bitcoin munt? Zorg er dan voor dat jij kijkt naar de LIVE shows en geabonneerd bent op ons YouTube kanaal.

Onderstaand vind je de Bitcoin LIVE opnames. Om de LIVE show te bekijken die nu aan de gang is abonneer jij je op het kanaal en bezoek je dagelijks vanaf 7:30 het YouTube kanaal.

Waarom deze actie?

Dankzij YouTube weet VraagAlex een aardig publiek naar zich toe te trekken. Tevens betaalt YouTube ons een klein bedrag voor mensen die de video’s of LIVE streams bekijken. Hiermee kunnen wij de VraagAlex diensten blijven ontwikkelen en blijven groeien als organisatie.

1000 abonnees is een mooie stap in dit traject. Wanneer wij dit aantal hebben bereikt zullen wij mooiere, grotere en duurdere acties gaan houden om de kijkers te belonen. Bij 100.000 abonnees overwegen wij zelfs om 1 bitcoin weg te gaan geven, ongeacht de waarde op dat moment. Daar zijn wij nu nog niet, maar zodra wij daar wel zijn kan de bitcoin nog weleens erg waardevol zijn.

Wil jij meer weten over de Bitcoin en andere investeringen die VraagAlex doet? Kijk dan op VRLX.nl/gratisbitcoin.

Ryanair gaat mogelijk bitcoin accepteren!

Betaalprovider AdYen zet voor een toenemend aantal klanten de betaalmethode bitcoin open. Hiermee kunnen bedrijven als Ryanair, easyJet en heel veel winkels Bitcoin gaan accepteren als betaalmethode.

Hoewel de berichten nog niet officieel zijn bevestigd was Ryanair de eerste low-cost airline buiten Nederland die iDeal betalingen accepteert als betaalmethode. Wij hopen vanuit VraagAlex dat deze betaalmethode er heel snel bij zou komen.

Waarom zou Ryanair bitcoin gaan accepteren?

Simpel gezegd, om meer geld te verdienen. Een groeiend aantal mensen hebben nu bitcoins. Met deze bitcoins kan eten worden gekocht bij Thuisbezorgd en kunnen producten worden gekocht bij enkele webwinkels.

De eerste airline die bitcoin accepteert als betaalmethode zal een extreme publiciteit-boost krijgen. Vanuit VraagAlex zullen wij natuurlijk ook de bedrijven die bitcoin accepteren een boost gaan geven.

Bitcoin logische opvolger van OV-chipkaart

Lees het oorspronkelijke artikel hier.

Dat er problemen zijn met het openbaar vervoer mag duidelijk zijn. In de onderstaande video’s zie je hoe ik dagelijks verbetervoorstellen doe richting de OV-bedrijven. Helaas zijn deze stuk voor stuk niet opgepakt. Pleisters plakken is waar OV-bedrijven goed in zijn.

Sinds ik vorig jaar begon met een kleine investering in Bitcoin merk ik dat deze manier van betalen extreem veel voordelen heeft. Zo is het systeem veiliger, betrouwbaarder, goedkoper en sneller dan alle bancaire systemen die er zijn.

Waarom is Bitcoin een geschikt betaalmiddel voor het OV?

Bitcoin is een geschikt betaalmiddel voor alles, echter noem ik bewust het OV omdat het huidige betaalmiddel, de OV-chipkaart onvoldoende werkt. Honderden klachten, duizenden euro’s teveel uitgegeven en dan nog de problemen van het verlopen van een kaart. Dat alles kan Bitcoin of een vergelijkbare digitale munt eenvoudig en heel snel oplossen.

Simpel gezegd, Bitcoin kan eenvoudig een oplossing vormen voor heel wat problemen in het openbaar vervoer. Zo kunnen er bepaalde gegevens aan een transactie worden gekoppeld en kan zelfs een incomplete transactie snel worden vergoed.

Door een team aan ontwikkelaars aan dit concept te laten werken kan het openbaar vervoer in Nederland zomaar eens het beste OV-netwerk worden van de wereld. Zoals het nu gaat lukt dat helaas niet.

Wat vindt jij van dit idee? Laat jouw reactie achter en vertel ons hoe het OV zou kunnen verbeteren.

Klachten over OV-chipkaart blijven binnenkomen.

Ondanks dat het nu goedkoper is geworden om de klantenservice te bellen krijgt OV-chipkaart nog altijd heel veel klachten binnen over verschillende onderwerpen.

Een vervangende kaart van 11 euro bijvoorbeeld, het feit dat een kaart 7,50 per 5 jaar kost en saldo terugkrijgen op een verlopen kaart nagenoeg onmogelijk is. Daarnaast nog de problemen met in- en uit-checken gepaard met de problematiek met een overstap.

VraagAlex heeft al vanaf het begin een oplossing aangedragen en hoort enkel nog smoesjes waardoor deze oplossing onwerkbaar zou zijn. De enige oplossing om de OV-chipkaart problematiek op te lossen is best-pricing. In deze blog leg ik verder uit waarom best-pricing (in combinatie met price capping) de enige oplossing is en hoe dat zou moeten werken.

Wat is best pricing?

Best pricing is een techniek waarmee jij als reiziger altijd het meest gunstige tarief betaalt op basis van jouw reishistorie. Dat betekent dat als jij bijvoorbeeld veel in 1 gebied reist, jij daar uiteindelijk niets extra voor betaalt.

Price capping is een toevoeging hierop. Price capping zorgt ervoor dat jij altijd een maximale prijs betaalt. Wanneer iedereen de OV-chipkaart moet gebruiken moet deze betaalmethode altijd de beste prijs aanbieden. Alle losse kaartjes moeten worden ontmoedigd.

VraagAlex stopt met alle abonnementen!

Toen VraagAlex in 2014 het telefoonnummer 020 262 1789 introduceerde als de telefoonlijn voor alle vragen die VraagAlex kan beantwoorden hadden we nooit voorzien wat er de jaren daarna zou gebeuren. 2015 tot 2017 liepen de telefoontjes veel harder toe dan wij ooit hadden kunnen voorspellen.

De komende maand komt er een nieuw telefoonnummer bij, 1812. Dit nummer gaat het mogelijk maken om ieder telefoonnummer op te vragen zonder extra kosten. De enige kosten die betaalt hoeven te worden zijn de reguliere belkosten voor het bellen naar een vast telefoonnummer.

Naast het verbeteren van de dienstverlening is VraagAlex ook aan het onderzoeken hoe de financiële wereld er in de toekomst uit gaat zien. Net als veel ondernemers is ook VraagAlex oprichter Alexander van Dijl weleens opgelicht. Onder andere door internet marketing bedrijven, een boekhouder en telecomleveranciers. Om die reden werkt Alexander er nu aan om alle abonnementen af te schaffen en alleen nog op prepaid basis diensten af te nemen.

Waarom wil VraagAlex geen abonnementen meer?

Eenvoudig gezegd, door geen abonnement te hebben kunnen wij ook nooit vergeten om iets op te zeggen. Wij hopen uiterlijk 2019 voldoende financiële middelen te hebben om onze internetprovider, bank en website hosting partij af te kunnen kopen voor minimaal 10 jaar. Aan het einde van de 10 jaar mogen partijen ons weer benaderen om een nieuwe deal te sluiten.

Belminuten en lopende kosten zullen gewoon worden afgerekend op prepaid basis en geheel zonder abonnement. Hiermee houden wij de kosten ook op dat gebied goed onder controle.

Nu zijn wij natuurlijk op zoek naar bedrijven die ons kunnen faciliteren in deze stap vooruit. Vanaf 2019 willen wij onze rekeningen alleen nog in Bitcoin betalen of eventueel via een Bitcoin creditcard, die bitcoins automatisch omzet in euro’s.

Hoe denk jij over deze manier van werken? Is het haalbaar of niet? Wij zoeken trouwens ook nog een geschikt betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer, zodat wij kunnen werken onderweg.

Prepaid huren: De nieuwe manier van wonen.

Het openbaar vervoer betalen we met een prepaid reistegoed. Veel mobiele bellers maken gebruik van betalingen via een prepaid simkaart en zelfs energie is tegenwoordig via een prepaid systeem af te rekenen. Waarom dan betalen wij de huur nog maandelijks en vaak zelfs achteraf? VraagAlex wil daar verandering in gaan brengen.

Het idee is als volgt. Stel dat jij als huurder nu 500 euro per maand betaalt en op zoek bent naar zekerheid. Het prepaid huur systeem werkt als een soort hotelkamer. Met een app op jouw telefoon kan de deur worden geopend zolang er genoeg huurtegoed op jouw account staat.

Nu vragen wij ons af of een dergelijk systeem juridisch haalbaar is. Daarom wil VraagAlex dit idee niet zelf uit gaan voeren, maar is dit idee beschikbaar voor iedereen die er iets mee wil gaan doen. Naast prepaid huren willen wij ook alle diensten prepaid gaan aanbieden. Zo moet internet, TV & bellen bijvoorbeeld inbegrepen zijn en zal ook de waterrekening op basis van een prepaid systeem worden afgerekend.

Wil jij met dit idee aan de slag?

prepaid huren

Om met dit idee aan de slag te gaan hoef jij geen kosten te betalen. Natuurlijk ben je welkom om de expertise van VraagAlex in te huren, maar dat hoeft niet.

Naast prepaid huren willen wij ook een eerlijk prepaid telefoonsysteem, OV-systeem en feitelijk alles waarvoor betaalt moet worden moet ook via een eerlijk prepaid systeem mogelijk gemaakt worden.

Hoe denk jij over dit idee? Deel jouw reactie en vertel ons welke diensten jij graag op basis van een prepaid systeem zou willen afnemen.

Nederland loopt verder achter voor betalingen!

De eerste supermarkt die Bitcoin accepteert krijgt mij (en honderden andere Bitcoin fanaten) als klant. De eerste bank die het mogelijk maakt om een Nederlandse hypotheek met creditcard te betalen mag mijn hypotheek overnemen. Het eerste energiebedrijf waarbij ik keuzevrijheid heb om zonder bankrekening te betalen mag ook mijn energiecontract overnemen.

Mijn vertrouwen in “het systeem” daalt met de dag. Vorige week nog kreeg ik een brief van de staatsmaffia (voor vele nog bekent als “belastingdienst”) die mij verzocht 50 euro te betalen. Waarom? Omdat ik 28 euro te weinig BTW had betaalt. De boete was overigens na een traject van bezwaar, beroep en rechtbank kwijtgescholden maar was niet bekent bij afdeling vervelende brieven. Tevens was het interne incassobureau niet bekent met het feit dat het bedrag niet meer betaalt hoeft te worden.

Binnenkort ga ik uitleggen hoe het financiële systeem werkt en hoe banken geld kunnen printen zonder enige basis. Voor nu blijft Nederland het land waar je alleen met Maestro (voorheen “PIN”) jouw boodschappen kunt betalen en waar rekeningen nog via automatische incasso betaalt worden. Dat moet veranderen!

Waarom zijn andere betaalmethodes noodzakelijk?

De wereld wordt steeds bereikbaarder. VISA en Mastercard worden (veel) meer geaccepteerd dan Maestro. Toeristen in Nederland begrijpen logischerwijs ook niet dat het 50 cent extra moet kosten om een euro toeslag te mogen betalen om een treinkaartje te kopen. Zelfs online kiest NS er nog voor om alleen iDeal betalingen te accepteren.

VraagAlex wil deze blog gebruiken om bedrijven op te roepen om betalen makkelijker te maken! Bitcoin zou voor mij heel erg prettig zijn, tot die tijd vind ik het ook prima om met mijn Bitcoin creditcard te betalen. Mijn bankrekeningen zullen echter worden opgeheven de komende jaren, waardoor betalen met automatische incasso niet meer zal lukken.

Laat jouw reactie achter en vertel hoe jij het liefst zou willen betalen.

Hangouts on air team gezocht!

Voor een nieuwe dagelijkse live show in de ochtend zoekt VraagAlex een hangouts on air team. In de nieuwe liveshow bespreken we alle onderwerpen die de consument aangaan. Daarnaast behandelen wij live in de uitzending ook telefoontjes, chats en vragen van kijkers.

Het doel van de show is om de Nederlandse consument te laten beseffen hoe problemen op te lossen zijn. Veel mensen bellen ons met de vraag “Kun je mij doorverbinden met het juridisch loket?”. De vraag gaat dan vaak om iets kleins, waar je helemaal geen jurist bij nodig hebt, je moet puur de juiste persoon weten te bereiken.

De nieuwe dagelijkse show zal ook gasten uitnodigen die mee kunnen praten en consumenten kunnen helpen om problemen opgelost te krijgen.

Wat kan jij voor ons doen?

Ben jij YouTube creator of heb jij de ambitie om dat te worden? Weet jij hoe Hangouts on air werkt of heb jij de ambitie om dat te leren? Dan kun jij meedoen. Dit nieuwe project valt of staat bij het team.

Door de unieke manier waarop Hangouts On Air werkt kan iedereen vanuit iedere locatie op de wereld meewerken aan het programma. Wij zoeken mensen in de volgende rollen:

  • Presentator / Host (M/V): Iemand die de dagelijkse show op zich wil nemen, gasten introduceert en onderwerpen op de juiste manier aan elkaar kan praten.
  • Chat moderator: Tijdens de liveshow kunnen mensen vragen stellen via chat. Deze moeten bij de host binnenkomen, zodat deze de vragen kan beantwoorden. Communicatie met de host zal tijdens de uitzending gaan via WhatsApp.
  • Telefoon moderator: Tijdens de show kunnen mensen inbellen om vragen en klachten te delen met de host. De telefoon moderator heeft de taak om te bepalen welke bellers in de uitzending terecht kunnen komen.
  • Gasten: Natuurlijk zijn de gasten ook van essentieel belang. Dit maakt de ervaring voor de kijker leuk en zorgt ervoor dat de show dynamisch blijft. Wil jij meepraten over onderwerpen die de consument aangaan? Meld je dan aan!

Heb jij interesse? Laat het dan weten! Stuur een email naar [email protected] of start een chat met een VraagAlex medewerker hier op de website.

Een reactie achterlaten onder deze blog mag natuurlijk ook.

Gratis bitcoin cash, wie wil het hebben?

Update: De GRATIS bitcoin cash is weggegeven, de rest van het artikel kan nog wel interessant zijn voor gratis bitcoins.

Een van de systemen die ik gebruik om gratis aan bitcoins te komen is freebitco.in. Dit systeem gebruik ik voor de reguliere bitcoins, maar heeft mij nu ook een klein aantal Bitcoin Cash bitcoins gegeven. In totaal heb ik 0.00006238 beschikbaar, wat ik in zijn geheel weg ga geven.

De eerste persoon die zich meld via chat en mij een geldig bitcoin cash adres geeft krijgt deze bitcoin cash. Hoewel de huidige waarde van dit kleine beetje bitcoin cash erg weinig is kan het zomaar op gaan lopen. De reden dat ik het weg geef is dat ik mij voor de volle 100% focus op het minen en vasthouden van de reguliere bitcoin.

Kan ik ook gratis bitcoins krijgen?

Zeker! Gratis bitcoins krijg je door je aan te melden bij freebitco.in en ieder uur op een knop te klikken. Hoe vaker je klikt, hoe meer geld jij krijgt. In totaal heb ik nu zo’n 15 euro verdient aan dit systeem in de laatste maanden.

Een deel van deze 15 euro heb ik weggegeven aan lezers van deze blogs, een deel hou ik vast om uiteindelijk mijn bitcoin creditcard gratis te kunnen krijgen. Uiteindelijk verwacht ik dat ik dankzij de investeringen die ik doe binnen nu en 2 jaar kan leven van mijn investering en de gratis bitcoins die ik weet te verzamelen.

Wil jij de gratis bitcoin cash in ontvangst nemen? Stuur mij een bericht via de chat rechts onder in beeld. Wil jij reageren op deze blog? Dat mag natuurlijk ook.

Waarom de euro op instorten staat.

Kunstmatig lage rentes, kunstmatig hoge inflatie, feitelijk een kunstmatig financieel systeem. In 1993 kwam de internetverbinding naar de consumentenmarkt in Nederland. Sinds die tijd zijn mensen de overheid minder gaan geloven.

Van Napster naar Kazaa en nu Bittorrent. Van Netscape naar Internet Explorer en nu Google Chrome. Het enige waar nog weinig verandering in is gekomen is het financiële systeem. Een email sturen van Utrecht naar Uzbekistan kan binnen een paar seconden en gratis. Een euro sturen van Nederland naar Nairobi duurt dagen en kost minimaal een paar euro.

Aangezien de overheid ook hier niets heeft gedaan zal de markt het langzaam gaan overnemen. Door centrale banken de macht te geven om geld bij te printen kan het inflatie systeem in stand worden gehouden. Hoe meer euro’s er worden geprint, hoe minder jouw individuele euro waard zal zijn..

Wat staat er nu te gebeuren met geld?

In de rest van deze blog deel ik mijn mening. Ik geef geen advies, vertel alleen wat ik zie. Naar mijn mening zullen de overheden problemen blijven hebben en zal er dus in toenemende maten extra geld moeten worden uitgegeven. Hoewel inflatie als iets positiefs word gebracht is dit uiteindelijk desastreus voor de bevolking.

Bitcoin is een alternatief. Van bitcoin zullen er maximaal 21 miljoen worden uitgegeven. Dat betekend dat wanneer de vraag omhoog gaat de waarde van de munt zal stijgen. Simpelweg omdat er geen nieuwe bitcoins geprint kunnen worden.

Bitcoin heeft tevens geen last van grootbanken. Geen tussenpersonen, bitcoins kunnen gewoon van 1 persoon naar een ander persoon worden overgemaakt. De controle wordt uitgevoerd door de gebruikers zelf via een complex systeem van berekeningen en controles.

Mijn geld zit dan ook voor een klein deel in de bitcoin. Ik heb in november 2016 15 dollar geïnvesteerd via Hashflare. Deze is inmiddels ruim $300 per maand waard!

Hoe denk jij over de euro, geld en valuta? Laat jouw reactie achter en deel jouw mening onder dit bericht.

DutchBelgiumEnglishUSA