Een blik in de toekomst… Gaan alle banen verdwijnen?

Ik praat regelmatig over Bitcoin. Waarom? Omdat ik het een interessant onderwerp vind en mij wil voorbereiden op de toekomst.

In deze blog ga ik delen hoe ik denk dat de toekomst (vanaf 2020) eruit gaat zien. Het is een toekomst die ik al langer deel met familie en vrienden en nu ook naar het openbare internet stuur.

Vandaag las ik een artikel van de initiatiefnemer achter “The Pirate Bay”. Uit dat artikel blijkt dat internet helaas niet zo open is als dat het lijkt. Er zijn steeds meer VPN-achtige systemen nodig om buiten het zicht te blijven van de overheid. Privacy is dus ver te zoeken waar het gaat om internet activiteiten.

Uiteindelijk kunnen wij als gebruikers het verschil maken en zo zie ik ook de basis van de toekomst. Laat ik beginnen met banen en wat daarmee gaat gebeuren.

Gaan alle banen verdwijnen?

Vanaf 2020 zullen we een verschuiving gaan meemaken. De NS-monopolie zal gaan afbouwen omdat andere spelers tot de OV-markt gaan toetreden.

Met name bedrijven als Tesla en Uber gaan een groot verschil maken.

Met name het reizen van A naar B en grensoverschrijdend reizen gaat veranderen. De komende jaren zullen we gaan zien dat vervoer meer gestuurd gaat worden door computers. Mensen zullen gebruikers worden en niet meer nodig zijn om een voertuig van A naar B te krijgen. Dit betekent een significante reductie in kosten en daarbij de mogelijkheid om veel meer vervoer beschikbaar te hebben, ook op plekken wat het huidige OV-systeem onvoldoende dekt.

Om antwoord te geven op de vraag, nee, niet alle banen gaan verdwijnen. Er zullen altijd vragen blijven bestaan over hoe iets werkt. Service gaat in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Uiteindelijk zullen we via eenvoudige applicaties of telefoonlijnen een auto of bus kunnen bestellen die jou vanaf jouw huis naar jouw bestemming gaat brengen. Geen vertragingen meer, geen overstap.

Originally posted 2017-04-17 04:35:04.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA