FaMed: Nee, u mag NU NIET betalen, bel over 2 weken terug!

Vandaag hoorde wij een bizar verhaal over FaMed, het bedrijf wat medische facturen int namens medische bedrijven. Vandaag spraken wij een klant die een regeling wil treffen om vandaag 50 euro over te maken en de rest van de factuur in 2 termijnen te betalen. Simpel,  maar niet voor FaMed!

Omdat er nog een correctie moet plaatsvinden op de factuur kon de medewerker aan de telefoon geen regeling aanmaken. Betaalt de klant vandaag 50 euro en wordt de nieuwe nota opgemaakt, dan kan het ook niet, omdat het bedrag dan onder de 100 euro uitkomt. De oplossing, aldus de medewerker, betaal de 50 euro NIET en neem over 2 weken nog een keer contact op.

Hoe had FaMed dit klantvriendelijk kunnen oplossen?

Ten eerste maken we het probleem van de administratie een probleem van FaMed, niet van de klant. Vervolgens noteren en bevestigen we direct de regeling per email en per post, zodat de klant het zeker ontvangt. Tot slot bellen we zodra de administratie het probleem oplost nog een keer met de klant zodat de klant zich gewaardeerd voelt.

Klantenservice is niet moeilijk, alleen moeten we allemaal vanuit de klant gaan denken! NIET vanuit de administratie!

Dit bericht is natuurlijk ook direct doorgestuurd naar FaMed om service snel te verbeteren. Natuurlijk hopen wij ook dat FaMed snel van het 0900-nummer afschaft.

Originally posted 2018-01-19 07:30:41.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA