Wat gebeurt er met een vast contract?

De wereld veranderd! Behoefte van bedrijven en medewerkers worden anders ingevuld en de ideale baan is niet meer wat het een paar jaar geleden was. Wie denkt de komende 10 jaar zekerheid te hebben aan een vast contact heeft het toch echt mis. Banken en overheden zullen toch even moeten gaan nadenken of een vaste baan wel zekerheid biedt voor een hypotheek.

In deze blog leg ik uit waarom een vast contract gaat verdwijnen. Verder leg ik uit hoe wij als mensen in de toekomst naar arbeid gaan kijken.

Toekomst van werk: “Werk maken van jouw talent”!

Waarom een vast contract gaat verdwijnen

vast contractStel je voor, jij bent dierenarts bij een goedlopende dierenartsenkliniek. In de zomer ben jij altijd drukker dan in de winter, dus jouw werkgever biedt jou een contract aan van 28 uur met overuren in de zomer. Een vast contract wel te verstaan. Omdat jij het in de winter rustiger hebt kom jij met moeite aan de 28-uur, maar in de zomer red jij nog weleens 36 tot 48 uur in de week.

Als liefhebben van warmte ben jij liever buiten in de zomer en in de praktijk in de winter. Een probleem, want een vast contract verplicht jou om de 28-uur per week te werken. Wat nu als jij niet voor 1 dierenartsenpraktijk werkt, maar voor 10? Uiteindelijk gaat het om het afstemmen van een behoefte tussen de klant en jijzelf. Wat als er een app zou bestaan waarbij een dierenarts kan worden opgeroepen en waarbij zowel de klant als de arts niet hoeft te wachten?

Ik zie een toekomst van flexibele arbeid. Natuurlijk is arbeid vraag-gestuurd en moeten bedrijven voldoen aan de vraag van de klanten. Klanten willen 24-uur bereikbaarheid, dus zijn er bedrijven die dat aanbieden. Klanten willen telefonisch contact met een klantenservice, dus zijn er bedrijven die dat aanbieden.

Waarom VraagAlex nooit een vast contract zal aanbieden?

De wereld veranderd sneller dan ooit! Vandaag de dag wil men communiceren via chat en vooral via telefoon. Het aantal mensen wat ons belt neemt dagelijks toe, de chat gesprekken blijven redelijk constant. Een vast contract verplicht mij als werkgever mensen een vaste functie, vaste plek en vast salaris te geven. Dit terwijl de werknemer sommige dagen, weken en maanden productiever is dan anders.

Levert een werknemer 100.000 euro op voor mijn bedrijf, dan wil ik heel graag 50.000 euro salaris betalen (de overheid weet wel raad met de rest van het geld). Levert dezelfde medewerker later 20.000 euro op, dan gaat het salaris omlaag. Daar zit dan ook meteen het probleem. Verhogingen zijn geaccepteerd, verlagingen absoluut niet!

De beste VraagAlex medewerker van dit moment verdient 500 euro op een goede dag. Dit bedrag is natuurlijk exclusief alle belastingen, maar zelfs met 250 euro netto salaris per dag niet verkeerd. Hoe meer telefoon hij aanneemt, hoe meer hij uiteindelijk verdient. Goede gesprekken, vrijheid en werken waar en wanneer hij zelf wil. Dat is de toekomst van arbeid en daar zijn wij als VraagAlex.nl vast mee begonnen.

Ben jij klaar voor een flexibele werkgever? Durf jij het aan om afstand te nemen van een vast contract? Sta jij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of durf jij de stap te zetten? Meld je dan aan voor de

 

Originally posted 2017-01-18 07:10:32.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA