Gratis doorverbind service gaat verder!

Wie ooit een 0900-nummer tegen is gekomen voor een klantenservice heeft deze site vaak ook weten te vinden. Helaas zijn er nog altijd bedrijven die 0900-nummers gebruiken voor slechte bereikbaarheid. Daarnaast stappen veel bedrijven over naar 088-nummers, die vooral vanuit het buitenland onbereikbaar zijn. Providers als Lyca en Lebara ondersteunen deze nummers ook niet.

Binnenkort gaat er een nieuwe wet in wat het maximumtarief van een klantenservice beperkt tot het lokale gesprekstarief. Op dit moment is dat nog 1 euro per gesprek plus de lokale belkosten. Hoor jij een hoger tarief, dan heb jij een verkeerd nummer. Verbreek direct de verbinding en bel 020 262 1789 om achter het juiste nummer te komen.

Wat als een klantenservice meer vraagt dan 1 euro per gesprek?

1 euro per gesprekHoewel een klantenservice maximaal 1 euro per gesprek mag kosten zijn er bedrijven die flink misbruik maken van het maximale tarief. Een doorschakeldienst mag namelijk wel 1 euro per minuut vragen.

Kost het echte klantenservicenummer meer dan 1 euro per gesprek, neem dan contact op met Consuwijzer. Die kunnen via de Autoriteit Consument en Markt boetes opleggen aan bedrijven die de wet overtreden.

De meeste klantenservices zijn ook bereikbaar via email, soms zelfs WhatsApp en online chat. Vanuit VraagAlex zijn wij ook bereikbaar via chat.

Mag een 0900-nummer nooit meer extra kosten?

Helaas is dat niet het geval. Een 0900-nummer mag nog altijd 1 euro per minuut kosten. Alleen voor klantenservices gelden lagere maximale tarieven. Er zijn ook nu nog veel bedrijven die misbruik maken van de tarieven. Zo gebruikt bijvoorbeeld ScooterOnderdelenShop.com een 0900-nummer die alleen bedoelt is voor technische vragen. Omdat het geen klantenservice is mag het bedrijf dus ook de 35 cent per minuut vragen die geldt voor het 0900-nummer.

De klantenservice van ScooterOnderdelenShop.com telefonisch onbereikbaar. Het bedrijf geeft aan alle klantenservice vragen via een contactformulier op te lossen.

 

Originally posted 2017-06-09 11:08:07.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA