Gratis doorverbinden naar 0800-nummers via VraagAlex.nl

VraagAlex werkt aan een nieuwe doorschakeldienst, speciaal voor mensen die buiten Nederland wonen of om andere redenen niet naar 0800-nummers kunnen bellen. Aanleiding voor deze nieuwe dienst is het landelijk storingsnummer voor stroom en gas. Dit nummer is enkel te bereiken via 0800 9009 en dus niet via normale vaste nummers.

Het vervelende hieraan is dat mensen die niet naar 0800-nummers kunnen bellen dus niets kunnen doen bij een stroomstoringen. Wanneer het gaat om een gaslek of iets dergelijks staat 112 deze mensen gelukkig nog te woord.

Waarom zijn 0800-nummers in het leven geroepen?

08000800-nummers zijn de oorspronkelijke servicenummers. Toen een lokaal nummer nog 15 cent per minuut kostte en interlokale gesprekken 15 cent per 45 seconden kostte (bron: NRC.nl). Nu we in Nederland massaal zijn overgestapt naar belbundels of zelfs onbeperkt bellen zijn de 0800-nummers steeds minder populair. Bedrijven stappen over naar normale nummers als service of 0900-nummers om onbereikbaar te blijven.

Wie belt met een 0800-nummer beseft mogelijk niet dat het bedrijf achter het 0800-nummer flink veel extra kosten maakt om met jou in gesprek te komen. Kosten lopen voor het bedrijf op tot 50 cent per minuut. Dit terwijl een lokaal nummer voor de beller veelal ook gratis is.

Waarom start VraagAlex met deze dienst?

Wij merken dat het bellen naar 0900-alternatieven ongekend populair blijft. Daarbij zien wij de vraag van bellers uit het buitenland flink toenemen. Klanten van KPN bijvoorbeeld die in het buitenland verblijven. Klanten die naar Nederland komen en alvast een mobiel abonnement willen afsluiten.

Natuurlijk ook mensen die de belastingdienst of een ander deel van de overheid willen bereiken.

Wij verachten binnenkort ook te gaan doorverbinden met overige nummerreeksen zoals 088-, 085-, 14 en mogelijk zelfs lokale 0900-nummers. De eerste fase van deze nieuwe dienst hangt samen met het installeren van onze nieuwe backup telefooncentrale. Zodra deze gereed is zal de dienst langzaam in het leven worden geroepen.

Ken jij mensen die van deze dienst gebruik kunnen maken? Deel dit bericht dan via de sociale media.

Originally posted 2017-01-08 11:14:18.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA