Groene Stroom: VraagAlex compenseert EXTRA!

Vandaag tijdens Kassa was te zien hoeveel energie datacentra verbruiken. Onze servers draaien op groene stroom, maar wij willen extra gaan compenseren. Daarom gaat VraagAlex vanaf vandaag bomen planten!

Wij planten bomen op de volgende basis:

  • 1 boom per 1000 bezoekers op de website.
  • 1 boom voor ieder verkocht product of dienst via VraagAlex.nl/bespaar.
  • 1 boom voor ieder telefonisch verkocht product via 020 262 1789.

Waarom vindt VraagAlex groene stroom belangrijk?

groene stroomWij vinden groene stroom belangrijk omdat ook wij veel waarde hechten aan het milieu. Alle callcenters en het kantoor van VraagAlex maken gebruik van groene stroom.

Om dan nog een stap verder te gaan wij vanaf vandaag bomen planten. In eerste instantie gaan wij werken met de partner Carbonfund.org. Mocht jij daar zelf een tip over hebben? Laat het weten door een email te sturen naar [email protected].

Het liefst gaat VraagAlex nog heel veel verder. Mocht jij tips hebben over hoe wij verder kunnen gaan met het bevorderen van het milieu, laat jouw reactie dan achter onder dit bericht.

Ik heb al groene stroom, is dat genoeg?

Alle beetjes helpen. Wij kiezen ervoor om extra veel te doen. Alles is genoeg, maar het kan altijd beter. Het is voor ons belangrijk dat wij de wereld beter achterlaten dan toen wij hier waren gekomen.

Geen plastic tasjes meer gebruiken, zuinig omgaan met energie (of het nu groene stroom is of niet), reizen met het openbaar vervoer en vooral blijven compenseren. Ons datacenter compenseert 10% meer dan wat er verbruikt wordt. Met onze bomen plant actie verwachten wij maandelijks zo’n 500 bomen te kunnen gaan planten.

Deze bomen moeten jaarlijks ruim 5000 kilo carbon dioxide gaan compenseren. Dat gaan wij volhouden om uiteindelijk hele VraagAlex bossen neer te kunnen zetten. Hoe meer mensen VraagAlex bezoeken, hoe meer bomen wij planten.

Heb jij tips om meer bomen te kunnen planten? Reageer op dit artikel!

Originally posted 2017-04-15 18:04:13.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA