HM klantenservice… Waarom is die zo slecht te bereiken?

Wie de HM klantenservice wilt bereiken komt al snel op een 0900-nummer wat voor veel mensen simpelweg onbereikbaar is. Hoewel de extra kosten voor het bellen naar dit nummer slechts 7,5 cent zijn blijven 0900-nummers simpelweg minder goed te bereiken.

hm klantenserviceOnze zuiderburen gebruiken een gratis 0800-nummer. Engeland kiest voor een lokaal nummer. Alleen de Nederlandse HM klantenservice is bereikbaar via een telefoonnummer waar jij als beller extra voor moet betalen.

Verdient de HM klantenservice aan het 0900-nummer?

Reden dat bedrijven kiezen voor een 0900-nummer is niet (meer) om geld te verdienen. Bedrijven kiezen voor 0900 omdat minder mensen daar naar willen bellen.

Bedrijven kiezen ook voor dit type nummer zodat minder mensen bellen. Minder mensen die bellen betekend minder kosten voor personeel, kortere wachttijden en dus indirect ook hogere winsten.

Op de 7,5 cent die de HM klantenservice vraagt verdient het bedrijf hooguit een paar cent. De kosten voor de medewerker en het systeem zijn daarbij vele malen hoger.

Voor informatie over de telefoonnummers en hoe het doorverbinden werkt kijk je op VraagAlex.nl/hm.

Gaat er een einde komen aan de dure 0900-nummers?

Vanuit de EU zijn er al diverse berichten naar buiten gekomen. Het ziet er naar uit dat een klantenservice binnenkort echt maximaal het lokale tarief mag berekenen.

Of dit een einde aan 0900-nummers betekent weten wij niet. Het kan ook zomaar betekenen dat bedrijven een lokaal tarief 0900-nummer gaan inzetten wat de bereikbaarheid zeker niet direct verbeterd.

Wij willen graag van jou weten wat jij het meest vervelend vind aan de dure 0900-nummers en waarom jij vind dat er een einde aan gemaakt moet worden. Gaat het puur om de kosten? Om de slechte bereikbaarheid? Gaat het om het principe?

Jij kunt jouw reactie achterlaten onder deze blog zodat ook anderen deze kunnen lezen en erop kunnen reageren.

 

Originally posted 2017-03-15 08:44:25.

Een reactie op “HM klantenservice… Waarom is die zo slecht te bereiken?
  1. Slechte bereikbaar heid. Want het is niet alleen de betaalde nummer maar dan ook npg de wachttijd en een heel programma wat je af moet lopen . Belt voor dit drik 1 enga maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA