Hoe kan Blockchain toeslagen en UWV helpen?

Belastingdienst toeslagen heeft ruim een half miljard euro teveel uitgekeerd wat ze nooit meer terug gaan krijgen. Fraude binnen het UWV vind ook aanzienlijk vaker plaats dan nodig.

Blockchain gaat ervoor zorgen dat iedere euro naar de juiste partij gaat. Zo kan een euro huurtoeslag bijvoorbeeld enkel worden uitgegeven aan huur. Een euro kinderopvangtoeslag kan enkel worden uitgegeven aan kinderopvang. Tot slot kan een euro aan zorgtoeslag enkel bij een zorgverzekering worden uitgegeven.

Zo worden toeslagen geen inkomen meer, maar echt een manier om te betalen waar deze toeslagen voor bedoelt zijn.

Krijgt de belastingdienst zo inzicht in mijn uitgaven?

Belastingdienst ToeslagenNee, wel krijgt de belastingdienst het geld terug wat niet wordt uitgegeven. Omdat geld alleen maar naar de juiste bestemming toe kan weet de burger ook veel sneller wanneer een toeslag onjuist is toegekend.

Het is te vergelijkbaar met een waardebon van een winkel. Die is enkel bij de winkel zelf uit te geven. Zo kun je (wanneer de belastingdienst geld op de juiste manier oormerkt) toeslagen straks alleen uitgeven aan de producten en diensten waar ze voor bedoelt zijn.

Wij willen natuurlijk graag ook jouw reactie weten. Laat ons weten wat jij vind van het idee om toeslagen te oormerken zodat een toeslag euro alleen kan worden uitgeven aan waar het voor bedoelt is.

Originally posted 2017-06-22 08:18:38.

Een reactie op “Hoe kan Blockchain toeslagen en UWV helpen?
  1. Beste vrienden,

    Toen de toeslagen aan diverse mensen werd toegekend, werd het in veel gevallen al direct als inkomen gezien en voor diverse andere dingen gebruikt. Je kon het ook direct naar de huurbaas laten storten, behalve de zorgtoeslag en toen begon de ellende. Er zijn nu plm. 400.000 mensen die hun toeslagen voor andere dingen gebruiken, waardoor ze diep in de problemen raken en ook de mensen die wel gewoon betalen, want die moeten meebetalen aan aan de achterstand van non-betalers. Heb het al in het begin gezegd, dat toen ook nog eens de huurtoeslag niet meer direct naar de huurbazen toegingen het helemaal 1 ellende zou worden. We moeten nu direct handelen en niet wachten tot D-Day. Je ziet maar wat die bulgaren hebben aangericht. € 15.000.000,00 gestolen omdat het zo makkelijk ging. Een huurcontract is binnen 2 tellen gemaakt op internet. Ook hier waarschuwde ik al. Alle toeslagen als vanouds weer naar de belanghebbende en wel per direct, anders wordt het erger en erger. MVRGR Peter Moonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA