Hoe UWV, belastingdienst en Gemeente kunnen samenwerken

Wanneer organisaties gaan doen waar ze goed in zijn wordt het leven voor inwoners van Nederland een stuk makkelijker. UWV moet geld aan burgers uitkeren, belastingdienst geld binnenhalen en de Gemeente moet zorgen voor het draaiende houden van een Gemeente.

Op dit moment is het zo dat UWV, Belastingdienst & de Gemeente keren op dit moment geld uit. Gemeente & Belastingdienst innen beide belasting. Tot slot innen Waterschappen ook belasting los van de Gemeente & belastingdienst.

In deze blog praat ik over het innen van belasting. In eerdere blogs schrijf ik over hoe uitkeringen meer moeten geven van wat mensen echt nodig hebben en minder geld over moeten maken.

Hoe kan belasting eenvoudiger?

Ik heb  hier een aardige stapel post liggen van de belastingdienst. Bedragen die zijn verrekend met elkaar, brieven waar instaat dat ik nog geld moet overmaken. Brieven die gaan over BTW (waar je als loonslaaf niet mee te maken krijgt).

Verder heb ik ook brieven liggen van de samenwerking tussen de Gemeente en het Waterschap die ook geld willen hebben. Het zou natuurlijk veel makkelijker zijn als we allemaal 1 soort belasting betalen en aan 1 instantie.

Hoe kan een uitkering eenvoudiger?

In de historie van de mensheid is er nog niemand geweest die kan leven van geld. Uiteindelijk hebben we eten, drinken & onderdak nodig. Sommige zeggen ook internet, dus laten we die er ook bij zetten.

Laten we mensen dan gewoon geven wat ze nodig hebben. Laat UWV hiervoor zorgen. Hiermee kunnen in ieder geval huurtoeslag bij de belastingdienst worden afgeschaft. Wanneer de belastingdienst rechtstreeks met zorgverzekeraars en kinderopvang handelt kunnen die toeslagen ook worden afgeschaft.

Het is dan nog een kleine moeite om het innen van gemeentelijke & waterschapsbelastingen ook centraal neer te leggen. Hiermee kan de overvloed aan brieven aanzienlijk worden beperkt.

Wat vind jij van deze ideeen? Is het tijd voor verandering? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Originally posted 2017-07-17 06:29:25.

Een reactie op “Hoe UWV, belastingdienst en Gemeente kunnen samenwerken
  1. Fijne arbeiders,
    Je hebt volkomen gelijk met je blog. Alleen het gedeelte van minder “geven” ben ik het niet mee eens. Krijg ten 1e niks, want heb er mijn hele werkzame leven voor krom gelegen om alles te betalen en ten 2e leef ik aan de grens van de armoe, zoals 1 miljoen anderen.

    Ben er in olm 3 jr. tijd € 200,00 op achter uit gegaan per maand, daar we voor de COSSA NOSTRA OP HET BINNENHOF MAAR UITNEMERS ZIJN. Zelfs Rutte zegt “krijgen ze ook nog vakantiegeld. Nogmaals krijg niets heb ik allemaal zelf betaald.

    Gr. Petah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA