Hoeveel een krediet op een betaalrekening jou echt kost…

Toen ik op mijn 19e begon met studeren kreeg ik 50 euro om mijn bankrekening van Rabobank Hilversum om te zetten naar Rabobank Utrecht. Daar kreeg ik meteen een studentenkrediet van 1000 euro bij en een gratis creditcard. In deze blog schrijf ik welke invloed deze 1000 euro heeft gehad en hoeveel het uiteindelijk gekost heeft.

Omdat ik geen exacte bedragen weet ga ik even uit van een gemiddelde rente van 10%. Rabobank heeft het studentenkrediet nu afgeschaft, waardoor huidige studenten enkel door de staat nog op hoge kosten wordt gejaagd.

Tijdens mijn studie stond ik feitelijk continu 1000 euro rood, een kostenpost van 100 euro per jaar gedurende 4 jaar. Na de studie was de 1000 euro natuurlijk niet in 1 keer afgelost, zelf eindigde ik met een schuld van ongeveer 10.000 bij de banken, totale jaarlijkse kosten ongeveer 1000 euro.

Hoe ben ik van de schuld afgekomen?

Uiteindelijk heb ik simpelweg een lijst gemaakt van alle schulden. Vervolgens ben ik de schulden 1 voor 1 gaan aflossen. Alle kosten verlaagt tot het absolute minimum, ik ben zelfs in hostels gaan slapen zodat ik mijn huis kon verhuren.

Stap voor stap, 1 schuld tegelijk en een lijst op de muur waar ik de lijsten van kon afstrepen. Zodra een schuld is afbetaalt gebruik ik het extra geld om de volgende schuld af te lossen. Telefoonrekeningen, belastingen, studieschuld, alles stond op de lijst. Vorige week heb ik eindelijk een punt kunnen zetten achter de schulden.

Nu help ik maandelijks mensen om een afbetaal plan samen te stellen. Daarvoor vraag ik volledige openheid. Ik help met besparingen op bepaalde vaste lasten, van internet tot energie, van verzekeringen tot de bankrekening. We stellen samen een lijst op van schulden, maken een afbetaal-plan en zorgen ervoor dat jij weet welke schuld op welke volgorde wordt afbetaalt.

Kan jij mijn hulp gebruiken? Stuur een email naar [email protected] met daarin jouw naam en telefoonnummer. Ik neem telefonisch contact met jou op.

Originally posted 2017-07-29 05:22:32.

Een reactie op “Hoeveel een krediet op een betaalrekening jou echt kost…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA