Iedere klantenservice lokaal tarief maar onbereikbaar!

Vanaf 1 juli moet iedere klantenservice het lokale tarief hanteren voor het telefoonnummer. Het maakt niet uit of het een 0900-nummer, 088-nummer of normaal vast nummer is, lokaal tarief is de maximale prijs.

Dat klonk ook voor VraagAlex als muziek in de oren. Helaas zitten er nog wel de nodige haken en ogen aan. Deze zal ik in deze blog toelichtten. Mocht je naar aanleiding van de blog vragen hebben, spreek mij gerust aan via de chat of stuur een email naar [email protected].

Welke bedrijven houden zich niet aan de regels?

Om te beginnen zijn wij op dit moment op de hoogte van Fox Sports die 10 cent per minuut vraagt en Alles4noppes die zelfs 45 cent per minuut durft te vragen. Dit mag nu al niet en zal in de toekomst dus ook blijven gebeuren.

Dan hebben we nog de overheid. Deze bedrijfstak hoeft zich ook niet aan de wettelijke regels voor commerciële bedrijven te houden. Zo vraagt UWV bijvoorbeeld nog een verhoogd gegsprekstarief per minuut en mag de organisatie dat ook doen. Veel hulpdiensten waaronder 113 bijvoorbeeld vragen ook nog een verhoogd tarief per minuut en mogen dat ook blijven doen.

Enkel bedrijven waar jij een financiële verantwoordelijkheid hebt en een product of dienst afneemt moeten een lokale klantenservice aanbieden.

Welke bedrijven zijn al over?

NS, Bol.com en Oxxio zijn allemaal al over naar normale telefoonnummers of 088-nummers die ook voor het lokale tarief bereikbaar zijn voor bellers binnen Nederland.

Hoewel wij verwachten dat overige bedrijven de komende dagen ook zullen veranderen horen wij het natuurlijk graag als jij een bedrijf tegen komt die nog een verhoogd tarief vraagt voor het bellen naar een klantenservice.

Jij kunt jouw reactie achterlaten onder deze blog, wij zullen deze doorsturen naar de verantwoordelijke instanties, zodat die er vervolgens werk van kunnen maken. Alle reacties worden gelezen en gecontroleerd.

Originally posted 2017-06-21 09:42:16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA