Incassokosten? Hoe jij die kunt omzeilen…

Toen ik gister een Oxxio klant aan de telefoon kreeg en las hoe dat bedrijf omgaat met een te laten betaling en incassokosten was het voor mij tijd om daarover te gaan bloggen.

incassokostenHet ging om een termijnbedrag die veel te hoog was afgesteld en waarbij de klant 40 euro te weinig had overgemaakt. In plaats van 180 euro maakte deze klant 140 euro over. Na 1 brief kreeg de klant een “aanmaning” met 40 euro extra kosten, gevolgd door een incassobrief met nog eens 40 euro extra kosten.

Deze 40 euro die de klant per ongeluk te weinig had betaalt kost nu dus 120 euro. Daar komt nog bij dat het einde van het contract in zicht is en de klant hoe dan ook nog zo’n 400 euro terug had moeten krijgen.

Waarom zijn incassokosten zo hoog?

In principe zijn de kosten al een stuk minder hoog dan wat ze ooit waren. Hoewel veel bedrijven nog altijd de volle 40 euro incassokosten in rekening brengen zijn er nu langzaam maar zeker ook incassobureaus die dat heel anders aanpakken.

Zo heb ik zelf al eens een brief gekregen waarbij ik een vordering kon betalen aan een incassobureau zonder de extra kosten. Een extra service om klanten niet verder de problemen in de duwen.

Mag Oxxio incassokosten EN administratiekosten vragen?

Het antwoord op die vraag is helaas “ja”. Oxxio mag inderdaad extra kosten vragen bij te late betaling, zolang er eerst een herinneringsbrief wordt gestuurd. Dat doet het bedrijf netjes, waardoor deze extra kosten absoluut mogen.

Om de kosten te omzeilen kun je het beste zo snel mogelijk afstand nemen van Oxxio. Er zijn overigens ook meer energiebedrijven die extra kosten in rekening brengen. Denk daarbij aan extra kosten voor de klantenservice. Extra kosten voor een aanmaning. Extra kosten voor een “Gratis” mediamarkt bon.

Wil jij gewoon voordelige stroom? Bel dan even met 020 262 1789 of kijk op https://vraagalex.nl/energie voor een objectief advies.

Originally posted 2017-02-03 05:58:42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA