Klantenservice wordt minder goed bereikbaar!

Hoewel de Europese overheid soms echt wel goed werk doet slaat het met de nieuwe wetswijziging de plank volledig mis. Met een gezamenlijk Europa wordt het steeds makkelijker om zaken te doen in het buitenland. Toch kiezen bedrijven ervoor om de bereikbaarheid vanuit het buitenland te beperken.

Veel bedrijven houden vast aan 0900-nummers. Dat is iets waar de EU nu een stokje voor steekt en aangeeft dat bedrijven nog maximaal het lokale tarief mogen vragen voor de klantenservice. Vanuit VraagAlex hebben wij weinig vertrouwen in deze nieuwe regels, omdat er nu ook in Nederland nog bedrijven zijn die de vorige regels overtreden.

Zo zijn er nu nog bedrijven die 10 cent per minuut vragen voor een klantenservice (Fox Sports is hier een voorbeeld van). Vanuit VraagAlex hopen wij dat klantenservice niet alleen goedkoper gaat worden, maar ook bereikbaarder.

Waarom wordt de klantenservice minder goed bereikbaar?

Klantenservice

Veel zakelijke telecomaanbieders proberen klanten over te halen om te stappen naar 088-nummers. Deze nummers zijn vanuit het buitenland veelal net zo onbereikbaar als de 0900-nummers. Overheid doet hier ook goed aan mee door nummers die met 14 beginnen te gebruiken.

Ook deze nummers zijn vanuit het buitenland meestal onbereikbaar. Hoewel er ook bedrijven zijn die nu de stap maken naar normale vaste nummers horen wij te veel van de “landelijke uitstraling” die een bedrijf denkt te hebben door een 088-nummer te gebruiken.

Het advies van VraagAlex aan bedrijven

VraagAlex adviseert ieder bedrijf om een normaal vast telefoonnummer te gebruiken als klantenservice. Klanten waarderen dit. Hierdoor is de drempel om te bellen ook meteen verlaagt en hebben klanten een mogelijkheid om problemen op te lossen zonder tussenkomst van de sociale media.

Wat vind jij van de nieuwe regels? Denk jij dat de klantenservice gaat verbeteren? Gaan bedrijven zich aan de nieuwe regels houden? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Originally posted 2017-06-28 20:54:41.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA