Kosten 0900-nummers verwarrend voor bellers

Utrecht, 11 juli 2017 – Vorige week was in de media te zien hoe een vlogger een 0900-nummer misbruikte om duizenden euro’s naar zich toe te trekken door mensen (met name kinderen) te laten bellen en voor een hoog tarief in de wacht te zetten. Hoewel klantenservice nu maximaal het lokale tarief mag vragen, mogen bedrijven (of personen met een KvK nummer) voor andere doeleinden tot maximaal 1 euro per minuut doorberekenen aan de beller. Hierdoor zijn de kostenverlagingen voor het bellen naar een 0900-nummer niet altijd vanzelfsprekend en worden bellers regelmatig verrast met hoge kosten.

VraagAlex heeft zich ten doel gesteld  consumenten en bedrijven waarschuwen dat slechts een zeer beperkt aantal 0900-nummers tegen het lokale tarief bereikbaar zijn. De meeste van deze nummers kosten nog altijd een flink bedrag meer dan de reguliere belkosten.

VraagAlex ziet de oplossing in een beslissing om alle 0900-nummers lokaal tarief maken ongeacht het gebruik. 0909- en 0906-nummers kunnen dan voor betaalde, commerciële diensten worden gebruikt.

============

Over VraagAlex:

VraagAlex maakt de Nederlandse klantenservice tegen minimaal tarief  bereikbaar. Via het telefoonnummer 020 262 1789 kunnen Nederlandse consumenten vanuit overal ter wereld GRATIS worden doorverbonden. Dit in tegenstelling tot andere doorverbind services die een hoog tarief rekenen voor hun diensten. VraagAlex heeft ook lokale nummers in België, Engeland en de Verenigde Staten om de klantenservice ook vanuit die landen bereikbaar te maken.

============

Niet voor publicatie:

Voor een toelichting op dit persbericht, interviews en verdere vragen, neem contact op met Alexander van Dijl via telefoonnummer 06 45 430 985 of per email, [email protected].

Alexander van Dijl is oprichter en eigenaar van de website VraagAlex.nl en zet zich 2006 in om Nederlandse klantenservice bereikbaar te maken.

Originally posted 2017-07-11 19:55:03.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA