Naam / Nummercontrole wordt toegepast op internationale transacties!

Wie geld overmaakt naar een willekeurige bankrekening in Nederland moet goed opletten. De Nederlandse banken controleren binnen Nederland namelijk niet of een transactie daadwerkelijk klopt.

Boek jij echter geld over naar Estland (en mogelijk ook andere landen), dan worden namen juist wel gecontroleerd. Wij vinden het vreemd dat banken binnen Nederland nog altijd slechts deels controles uitvoeren. Volgens de Betaalvereniging Nederland worden er nog altijd zo’n 1300 maandelijkse overboekingen verkeerd uitgevoerd om deze reden.

Hoe werkt naam/nummercontrole?

Afbeeldingsresultaat voor naam nummer controle bankenSimpel. Jij voert een betaling in met daarbij zowel een naam als bankrekeningnummer. In plaats van het direct uitvoeren van de overboeking controleert de buitenlandse bank ook de naam van de rekeninghouder. Klopt deze, dan gaat de overboeking gewoon door. Klopt de naam niet, dan wordt het geld gewoon weer teruggestort. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden.

Hoewel verschillende instanties hebben belooft dat deze controles ook binnen Nederland uitgevoerd zullen worden krijgen wij nog altijd signalen van transacties die zijn doorgegaan omdat de controle ze iet heeft gepakt.

Wat zegt de Rabobank hierover?

Omdat Rabobank uiteindelijk de reden is dat VraagAlex bestaat hebben wij ook daar even gevraagd hoe het werkt, hierbij de reactie: 

Wat kun je doen bij een foutieve (iDeal) betaling

Het SEPA betalingsverkeer is relatief onveilig. Jij kunt transacties namelijk niet terugdraaien. Zelfs niet wanneer fraude of oplichting is geconstateerd, zelfs niet na een aangifte. Pas daarom heel erg op hoe je geld overmaakt naar een persoon die jij niet kent. Klinkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dat zeer waarschijnlijk ook het geval.

Originally posted 2017-06-05 14:44:07.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA