Nederland loopt verder achter voor betalingen!

De eerste supermarkt die Bitcoin accepteert krijgt mij (en honderden andere Bitcoin fanaten) als klant. De eerste bank die het mogelijk maakt om een Nederlandse hypotheek met creditcard te betalen mag mijn hypotheek overnemen. Het eerste energiebedrijf waarbij ik keuzevrijheid heb om zonder bankrekening te betalen mag ook mijn energiecontract overnemen.

Mijn vertrouwen in “het systeem” daalt met de dag. Vorige week nog kreeg ik een brief van de staatsmaffia (voor vele nog bekent als “belastingdienst”) die mij verzocht 50 euro te betalen. Waarom? Omdat ik 28 euro te weinig BTW had betaalt. De boete was overigens na een traject van bezwaar, beroep en rechtbank kwijtgescholden maar was niet bekent bij afdeling vervelende brieven. Tevens was het interne incassobureau niet bekent met het feit dat het bedrag niet meer betaalt hoeft te worden.

Binnenkort ga ik uitleggen hoe het financiële systeem werkt en hoe banken geld kunnen printen zonder enige basis. Voor nu blijft Nederland het land waar je alleen met Maestro (voorheen “PIN”) jouw boodschappen kunt betalen en waar rekeningen nog via automatische incasso betaalt worden. Dat moet veranderen!

Waarom zijn andere betaalmethodes noodzakelijk?

De wereld wordt steeds bereikbaarder. VISA en Mastercard worden (veel) meer geaccepteerd dan Maestro. Toeristen in Nederland begrijpen logischerwijs ook niet dat het 50 cent extra moet kosten om een euro toeslag te mogen betalen om een treinkaartje te kopen. Zelfs online kiest NS er nog voor om alleen iDeal betalingen te accepteren.

VraagAlex wil deze blog gebruiken om bedrijven op te roepen om betalen makkelijker te maken! Bitcoin zou voor mij heel erg prettig zijn, tot die tijd vind ik het ook prima om met mijn Bitcoin creditcard te betalen. Mijn bankrekeningen zullen echter worden opgeheven de komende jaren, waardoor betalen met automatische incasso niet meer zal lukken.

Laat jouw reactie achter en vertel hoe jij het liefst zou willen betalen.

Originally posted 2017-08-13 04:28:42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA