Nog zo’n 17.000 handtekeningen nodig TEGEN de anti-privacy-wet!

Mocht je nog niet op de hoogte zijn, de nieuwe Sleepwet gaat de Nederlandse overheid in staat brengen om werkelijk iedereen af te luisteren. Als er een vermoedelijke crimineel bij jou in de regio woont kan dat jou ook overkomen.

Dat mag natuurlijk niet gebeuren en daarom nodigen wij jou vanuit VraagAlex ook uit om de petitie om een referendum op te starten te ondertekenen. Ondertekenen kan nu eenvoudig en ook heel snel via teken.sleepwet.nl. Door te ondertekenen wordt er een signaal afgegeven dat dit soort wetten niet zo makkelijk aangenomen moeten kunnen worden.

Wat zijn de gevolgen van de Sleepwet?

Kort samengevat, een verdachte crimineel mag nu met tussenkomst van de rechter worden afgeluisterd. Dat gaat veranderen. Door de nieuwe wet mag straks iedereen in de omgeving van de verdachte crimineel worden afgeluisterd. De enige persoon die daar toestemming voor hoeft te geven is de verantwoordelijke minister.

Volgens een uitzending van Arjan Lubach betekent dat feitelijk dat er vrijwel geen controle meer zal zijn over wie wanneer wordt afgeluisterd.

Wij hebben hier bij VraagAlex ook al mee te maken, nu dat zowel de Autoriteit Consument en Markt als het Agentschap Telecom heeft besloten om ons in de gaten te houden. Nu hebben wij niets te verbergen, maar betekent het voor ons een aardige administratieve rompslomp om de dienst een te bieden die wij aanbieden.

Bekijk hier de uitzending van Zondag met Lubach, ik hoop dat je daardoor tot besef komt hoe belangrijk het is dat ook jij jouw handtekening zet tegen deze wet.

Originally posted 2017-10-08 04:36:30.

4 reacties op “Nog zo’n 17.000 handtekeningen nodig TEGEN de anti-privacy-wet!
 1. Geachte ALEX en andere medewerkers,

  Hierbij weer eens een bericht van die vervelende Hagenees. Kon al die tijd niets van mij laten horen daar ik een heel erge tijd achter de rug heb, maar vertel je dat wel een keer als ik je bel.

  Als ik de link aanklik voor het tekenen van de sleepwet, krijg ik te zien dat het niet veilig is daar.

  Dat gebeurt bij jou dus nooit, maar wil wel tekenen, alleen op een andere manier.

  Verder heb ik in het verleden beloofd dat ik je zou helpen met je klanten en wil dat nog steeds doen als je mij nog nodig hebt. Zou ik zeer blij mee zijn want we hadden toch altijd een goed contact naar mijns inziens en ook gezellig toch ?

  Mvrgr. Peter oonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA