Onbeperkt bellen en Onbeperkt SMS, wat kost dat eigenlijk?

VraagAlex oprichter Alexander V. van Dijl was klant van een van de providers die “onbeperkt bellen” en “onbeperkt SMS” aanbood. Hoewel er het eerste jaar vrijwel geen SMS berichten de deur uit gingen en het bellen ook beperkt bleef vond de provider het niet goed dat er dit jaar ruim 15000 SMS berichten werden verstuurd in ongeveer 2 weken tijd.

Hoewel wij al voor de waarschuwing waren gestopt wilde de provider daar niets over horen en stapt de oprichter van VraagAlex nu over naar een andere provider. In deze blog vertel ik wat ik heb geleerd over onbeperkt bellen en vooral over onbeperkt SMS. Ik ben redelijk op de hoogte van de werkelijke kosten van een SMS bericht.

Wat kost onbeperkt bellen voor de provider?

onbeperkt bellenDe exacte kosten van een belminuut weet ik niet. Wel weet ik wat wij betalen bij de goedkoopste provider die wij als VraagAlex hebben kunnen vinden (jij als consument kunt overigens nog veel minder betalen).

Na het lezen van deze blog hoop ik dat jij beter zult begrijpen waarom onbeperkt bellen geen onbeperkt bellen betekend. Jij krijgt een limiet van ongeveer 3000 minuten, daarna gaat de provider jou in de gaten houden. Een belminuut naar vast kost ons ongeveer 0,7 cent per minuut. Dat lijkt niet veel, maar als je 5000 minuten per dag belt is dat wel veel. Naar mobiel is het een stukje duurder, namelijk bijna 3 cent per minuut.

Wij verwachten (en hopen) dat de oneerlijke marketingterm onbeperkt bellen binnenkort zal verdwijnen uit de marketingcampagnes van de providers. Deze verwijzen overigens steevast naar de algemene voorwaarden, waar de limieten in staan omschreven.

Wat kost onbeperkt SMS voor de provider?

onbeperkt SMSDe casus voor onbeperkt SMS is voor ons veel interessanter. Simpelweg omdat onbeperkt SMS bij vrijwel ieder abonnement wordt aangeboden. Toch blijkt dat providers onbeperkt SMS helemaal niet zo fijn vinden en ervan uit gaan dat mensen meer WhatsApp-achtige diensten gebruiken om zo de kosten (voor de provider) laag te houden.

Volgens mijn provider kost een SMS bericht 2,7 cent per bericht (ongeveer). Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken wat onze inkoopprijs is voor hetzelfde bericht en blijkt het ongeveer 0,7 cent per bericht te kosten. Of de provider iets verkeerd doet of dat wij iets heel goed doen, ik weet het niet.

Bij welke providers kan ik terecht voor onbeperkt bellen en onbeperkt SMS?

Er zijn heel wat providers die “onbeperkt bellen” en “onbeperkt SMS” aanbieden. Ik heb de voordeligste op een rij gezet, samen met het netwerk waar de provider gebruik van maakt.

  1. Simpel: Onbeperkt bellen, Onbeperkt SMS en 1GB data voor 10 euro per maand. Netwerk: T-Mobile. Klik hier voor meer informatie.
  2. Robin Mobile: Onbeperkt bellen, Onbeperkt SMS en onbeperkt data vanaf 14,95 per maand. Netwerk: KPN. Klik hier voor meer informatie.
  3. T-Mobile: Onbeperkt bellen, Onbeperkt SMS en onbeperkt 4G data voor 35 euro per maand. Netwerk: T-Mobile. Klik hier voor meer informatie.

Wil jij meer weten over de abonnementen en mogelijkheden? Bel gerust met 020 262 1789.

Originally posted 2017-04-11 05:27:39.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA