Roken in het openbaar verboden!

Stapje voor stapje komen wij dichterbij een rookvrij Nederland. Daarmee is een groot maatschappelijk probleem opgelost en kunnen volgende stappen gezet worden. Roken in het openbaar is al jaren iets waar wij ons als VraagAlex aan ergeren.

Iedere stap naar een rookvrij Nederland neemt natuurlijk de nodige problemen met zich mee. Ik weet nog goed dat ik een kroeg binnen stapte waar werd gerookt. Hoewel ik een klacht indiende bij de kroeg, Stivoro en overige instanties werd het probleem pas maanden na de invoering van het rookverbod opgelost.

Groningen is de eerst stad die rookvrij gaat. Hoewel bronnen aangeven dat het nog lang kan duren voordat Groningen geheel rookvrij is is het een mooie eerste stap.

Wat gaan we in de rest van Nederland merken van Rookvrij Groningen?

RookvrijPeking heeft alvast een mooi voorbeeld gegeven aan Groningen. De stad heeft recent de boete verhoogd van iets meer dan een euro naar ruim 30 euro.

Wie 3 keer wordt betrapt krijgt een verbod om überhaupt nog in het gebied te komen.

Hoewel een dergelijk verbod in Nederland er voorlopig niet aan zal komen verwachten wij dat de rest van Nederland snel zal volgen zodra Groningen rookvrij gaat.

Wat kun jij doen om Nederland rookvrij te maken?

Om te beginnen, laat jouw reactie achter onder dit bericht. Laat ons weten welke stad jij nog meer rookvrij zou willen zien. Laat ook weten wat jij vindt van het idee om roken in het openbaar in zijn geheel te verbieden.

Originally posted 2017-07-25 07:26:13.

2 reacties op “Roken in het openbaar verboden!
  1. Als goede voorbeeld lijkt me regeringsstad Den Haag wel een goede 2e stad om rookvrij te gaan. Dan geeft de regering het goede voorbeeld!!
    En dan volgen de andere steden en hopelijk heel Nederland sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA