Stop 0900 8844!

Via het nummer 112 bel je de nooddiensten gratis. Echter wanneer jij een algemene vraag hebt aan de politie wordt het nummer 0900 8844 gepromoot.

Het juiste telefoonnummer om de politie mee te bereiken is 0343 57 8844. Voor dat nummer betaal jij als beller gewoon de normale belkosten. Bij 0900 8844 betaal jij ruim 2,5 cent extra per minuut bovenop de lokale belkosten.

Waarom bestaat 0900 8844?

0900 8844Het nummer 0900 8844 is in het leven geroepen om de kas van de politie een beetje te spekken. Toen vroeg de Politie nog 10 cent per minuut voor het bellen naar dat nummer. Inmiddels zijn die extra kosten verdwenen en betaal je als beller nog “maar” iets meer dan 2,5 cent per minuut extra, bovenop de lokale belkosten.

Welke overheidsdiensten vragen nog meer extra geld?

UWV en Juridisch Loket zijn voorbeelden van overheidsinstanties die extra geld vragen voor een telefoongesprek. UWV vraagt (net als de Politie via 0900 8844) ruim 2 cent extra, bovenop de lokale belkosten. Juridisch Loket spant de kroon met een toeslag van 25 cent per minuut, met een maximum van 12,50.

De Belastingdienst vraagt via het 0800-nummer geen toeslag, maar is daarmee (net als de 0900-nummers) onbereikbaar vanuit het buitenland. Via vanaf een buitenlands adres de belastingtelefoon wil bellen moet via een 055-nummer contact opnemen of belt via VraagAlex, 020 262 1789. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die vanuit Nederland geen 0800-nummers kunnen bellen.

Conclusie: 0900 8844 is te duur!

Een tarief vragen wat meer is dan het lokale beltarief mag binnenkort niet meer voor een klantenservice. Ondanks dat mag de overheid nog wel een hoger tarief vragen, waardoor de politie ook gewoon weg komt met deze hoge toeslag.

Voor juridisch loket en UWV gelden helaas dezelfde spelregels.

Laat jouw reactie achter en vertel ons wat jij vindt van deze nummers en de extra kosten die jij moet betalen om de overheid te bereiken.

Originally posted 2017-05-13 09:58:33.

5 reacties op “Stop 0900 8844!
 1. Ik vind het belachelijk dat een overheid zulke bedragen mag berekenen. Laten ze maar eens meer de weg op gaan want daar ligt het geld voor het oprapen. Mensen die passeren zonder richting aan te geven zijn levens gevaarlijkzo kan je wel hhonderden dingen op noemen waar geld mee te verdienen is als ze maar eens meer de snel weg opgaan en niet achter computer of tel. Zitten.

  • Zo is het maar net! Politie de straat op en bekeuringen uitschrijven voor overtreders… Ook gewoon direct afrekenen, niet met de geldverslindende acceptgiro werken!

 2. Dit is nog maar één van de zovele extra winsten te kunnen realiseren,want zij zijn met vele miljoenen, en is ook extra geldmachine dat allemaal op voorhand extra winsten kunnen genereren, zo simpel is dit. Dit is nog maar klein puntje van ijsberg. De burgers delven altijd de nadelen, in welke richting ook, en hier is nog zoveel over weer zo kunnen geven, tot hoever dit leid, is voor de meeste miljoenen schaapjes maar kort genoeg geschoren worden, en kunnen overleven, dan kunnen de schaapjes dagelijks kort geschoren worden, is simpel de dagelijkse realiteit. Geef uitspraak, om het wat te verhelderen, DE SLIMMERIKEN DOMINEREN ALTIJD DE MINDERE, DIE NIET BETER WETEN, en dan verklaar ik dit nog voorzichtig uit, wegens ik niemand persoonlijk wens te confronteren. De burgers dienen echt wakker te worden, weten niet hoe het allemaal in mekaar zit, en daarom dit ook zo zal blijven, zolang de onverschilligheid zege
  viert en totaal geen benul heeft, en waarom dit zo is, zal er ook nooit iets veranderen, en dit weet ik zeker.

 3. Ook net contact gehad met de politie vanwege een aangifte die online niet werd geaccepteerd (dus moet ik van-te-voren een afspraak maken want het bureau is ook al lang opgedoekt). Helaas te laat gezien dat er ook een ‘normaal’ nummer is.
  Nu dus weer buiten de belbundel gebeld terwijl ik onbeperkt bellen heb 🙁
  Zo zonde van mijn geld…
  En ja, het is misschien maar 40ct, maar die heb ik liever wel dan niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA