Vuurwerk: Is het tijd voor professionele shows?

Het jaarlijkse vuurwerk debat is weer aangebroken. Is het tijd om alleen nog professionele shows toe te staan? Ik heb een aantal cijfers verzameld om duidelijk te maken waarom ik vindt dat amateurvuurwerk verboden zou moeten worden.

Vorig jaar vielen er “slechts” 482 slachtoffers van vuurwerk (en ja, dat is minder dan het jaar daarvoor).

Illegaal vuurwerk zorgt voor zo’n 25% van de slachtoffers, dat betekent dat de “reguliere” knallers toch nog verantwoordelijk was voor ruim 350 slachtoffers in de jaarwisseling 2015 naar 2016. Overigens praten wij hier alleen over menselijke slachtoffers, de schade aan dieren is daar en veelvoud van.

Betere vuurwerk shows in de wereld…

Vuurwerk bij Walt Disney World

Toen ik in 2001 op het idee kwam voor deze website was ik in Melbourne (Australië), waar de jaarlijkse professionele vuurwerkshow zorgt voor een enorm publiek. Op de brug bij het Crown Casino is waar ik de show mocht aanschouwen. In 2016 bekeek ik opnieuw vuurwerkshows bij Walt Disney World in Florida. Daar gaat dagelijks voor ruim 100.000 euro aan vuurwerk de lucht in.

Nu ben ik op zoek naar jouw redenen om 2017 tot een veilig jaar te maken. Laat in de reacties onder dit bericht weten waarom jij vind dat professionele shows beter zijn dan het onveilige amateurvuurwerk en hoe wij zo snel mogelijk Nederland ervan kunnen overtuigen dat het anders kan. Laat het natuurlijk ook weten als jij vind dat het afsteken van vuurwerk juist wel zou moeten mogen en wat jouw redenen daarvoor zijn.

Zoals ook andere media al scheef, “het is traditie” kennen we al. Zwarte piet was dat natuurlijk ook…

Wij hopen ook dit jaar weer op een veilig 2017 en jaren daarna. Daarom blijf ik, samen met mijn vriendin dit jaar gezellig binnen met een romantische kerstfilm.

Originally posted 2016-12-23 06:40:40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA