Waarom je een vliegticket altijd direct bij de airline moet boeken!?

Wie wil besparen vergelijkt, toch? Skyscanner, eDreams, Supersaver en nog meer van dat soort sites vergelijken de prijzen voor vliegtickets. Helaas zijn dit soort sites niet helemaal eerlijk en betaal jij vaak (veel) meer dan als je direct boekt.

Een Ryanair vlucht van Eindhoven naar Dublin bijvoorbeeld kost op het moment van schrijven van deze blog € 46,39 wanneer je direct bij Ryanair boekt. Via eDreams kost het in eerste instantie minder, maar direct op pagina 2 komen er al 3 euro kosten bij. Via eDreams komen er bij iedere stap extra kosten bij.

Wanneer een vlucht goedkoper lijkt te zijn bij eDreams worden boekingen vaak direct na betaling geannuleerd en moet je soms weken wachten op een terugbetaling.

Hoe boek je een vlucht voordelig?

Hoewel het makkelijk lijkt om via een reisbureau te boeken kan het zeker voor problemen zorgen. Boek daarom direct bij Ryanair, easyJet of een andere airline. Heb jij geen creditcard? Vraag dan een prepaid creditcard aan. Deze zijn ook erg handig om betalingen te doen in het buitenland.

De enige uitzondering op deze regel is een pakketreis. Dat zijn reizen die worden uitgevoerd door bedrijven als TUI of Sunweb die een compleet pakket voor jou regelen. Het gaat dus expliciet niet om een Ryanair reis waar je vervolgens zelf een hotel en transfer bij koopt.

Heb jij ervaring met eDreams, Supersaver of een ander reisbureau? Laat jouw reactie achter onder dit bericht. Problemen gehad? Wij kijken graag met jou naar een oplossing.

Originally posted 2017-11-06 07:26:15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA