Walibi begrijpt klantenservice niet…

Wie een ticket koopt voor een pretpark verwacht dat het ticket ook wordt geleverd en dat de prijs op het ticket ook de prijs is die is betaalt. Walibi heeft dit niet helemaal begrepen. Het ticket wat volgens de website € 26,50, maar blijkt volgens het ticket zelf $ 26,50 te kosten.

Toen wij Walibi hierop aanspraken kregen we op het eerste gezicht hele positieve reacties. Het was pas toen het bedrijf via Twitter privé berichten gegevens vroeg dat wij het werkelijke antwoord kregen. Walibi geeft de schuld aan een technische probleem.

Aangezien Walibi dit probleem zelf heeft veroorzaakt had het bedrijf beter gewoon het verschil (ongeveer 3 euro) kunnen vergoeden. Als alternatief had het bedrijf ook nog vrijkaarten voor een volgens bezoek kunnen aanbieden als compensatie.

Waar komt de gedachtegang van Walibi vandaan?

Helaas heeft Walibi met de reacties gekozen voor een oer-Hollands klant-onvriendelijke aanpak. In plaats van gewoon de fout toe te geven en recht te zetten kiezen ze voor “gelijk hebben”, waardoor ik als klant dus automatisch ongelijk heb.

Toen wij een jaar geleden een product kochten bij Walt Disney World in Florida en daar iets mis mee bleek te zijn kregen wij na het sturen van een foto een vervangend product zonder verdere vragen. Het originele product mochten wij gewoon houden. Dat is service zoals het zou moeten zijn. Iets waar ze bij Walibi nog veel van kunnen leren.

Hoe is jouw Walibi ervaring?

Natuurlijk wil ik van jou ook horen hoe jouw Walibi ervaringen zijn. Ben jij daar recent nog geweest? Heb jij ook een euro prijs betaalt voor een dollar ticket? Was het pretpark zoals je had verwacht?

Deel jouw reactie onder deze blog en laat ons weten waarom jij wel of juist niet naar het Walibi park zou gaan. Vanzelfsprekend nodigen wij Walibi ook uit om te reageren.

Originally posted 2017-06-08 14:19:10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA