Wat kost het bellen naar een klantenservice via 0900?

Hoewel bellen naar een klantenservice via 0900 nog maximaal het lokale tarief mag kosten zijn er veel bedrijven die zich niet (of niet helemaal) aan de regels houden. Deze blog gaat over de werkelijke kosten die jij als klant betaalt voor het bellen naar een 0900-nummer.

In deze blog praat ik over tarieven voor het bellen naar een vaste lijn. Betaal jij 1 prijs voor ongelimiteerd bellen, dan betaal jij dus geen extra kosten. Ik hoop jou met deze blog wat meer duidelijkheid te geven over de kosten die jij maakt om klant te zijn bij een Nederlands bedrijf.

Wat zijn normale belkosten bij een 0900 nummer?

Er is de laatste maanden veel verwarring ontstaan over wat zo’n normaal tarief nu uiteindelijk inhoudt.

Hoewel het eenvoudig uit te legen is weet de gemiddelde medewerker achter zo’n 0900-nummer niet hoe het werkelijk zit. Een 0900-nummer kost altijd hetzelfde als bellen naar een normaal vast nummer, of jij nu belt vanaf een vaste- of mobiele-telefoon.

Daar bovenop komen dan nog de extra kosten die bedrijven als Dynafix in rekening brengen. Deze extra kosten mogen bij een reguliere klantenservice niet meer. Bel jij een klantenservice en betaal jij toch extra kosten, laat het ons dan direct weten.

Waarom gebruiken bedrijven 0900 nummers nog altijd?

Hoewel bedrijven dit niet snel zullen toegeven is een 0900 nummer ideaal om klanten te ontmoedigen om te bellen naar een klantenservice. Door de extra kosten die mensen verwachten te betalen gaan veel klanten op zoek naar andere mogelijkheden.

VraagAlex heeft hier een oplossing voor gevonden. Wie belt naar 020 262 1789 kan gratis worden doorverbonden met vrijwel iedere klantenservice. VraagAlex kan zelfs doorverbinden met internationale bedrijven als Amazon.com, Ryanair en easyJet.

Wat vind jij van 0900-nummers? Mogen deze wat jou betreft ook worden afgeschaft?

Originally posted 2017-07-14 10:00:33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct contact?

Bel 020 262 1789!

DutchBelgiumEnglishUSA